Som tidligere nevnt har jeg fått gule linser, så jeg tenkte derfor å prøve lage en gul linse karri.
Bortsett fra gule linser så består karrien av sødmetomater, løk, hvitløk, chili og ingefær, av krydder brukte jeg bukkehornkløver, garam masala, gurkemeie, spisskummen, koriander og chilipulver. Som garnityr hadde jeg i gulrot og vårløk.
Ellers består karrien av ananasjuice og kokosmelk, så dette ble en ganske så søt og krydret karri rett.
Oppskriften er vegansk.
Ingredienser
Du trenger:
1 gul løk
2 hvitløksfedd
1 rød chili
3 sødmetomater
5g ingefær
1 gulrot
1 vårløk
1,5 dl gule linser
1 ts malt koriander
1 ts malt spisskummen
1 ts chilipulver
1 ts gurkemeie
1 ts bukkehornkløver
2 ts garam masala
1 dl ananasjuice
2 dl kokosmelk
1 dl vann
2-3 bunter koriander
Limesaft
Salt etter smak
Du trenger også:
Basmatiris
Slik gjør du:
Skyll linsene godt i kaldt vann til de slutter å skumme, sett så silen på en skål så vannet får rent av litt.
Finhakk så hvitløk og løk, skjær chilien i strimler.
Skjær så gulroten i strimler og vårløken i skrå strimler, skjær så tomatene i terninger.
Finhakk så koriander etter hvert.
Fres så løken i en varm panne på middels sterk varme til den begynner å bli blank.
Riv så i ingefær med et rivjern og ha i hvitløk og chili, rør om og la det frese litt.
Trekk så pannen til side og ha i krydderet, sett så pannen tilbake på platen og la det frese under omrøring. Ha så i ananasjuice og bland sammen. Tilsett så kokosmelk og vann og smak til med salt, ha så i linsene og la det putre til linsene er gjennomkokt, ca. 10 minutter. Etter ca. 5 minutter, har du i gulrot. Ha så i koriander. Smak så til med limesaft og salt og ha i vårløken mot slutten. Dryss over litt til vårløk og noen knuste cashewnøtter før servering og server med basmatiris, risen kokes etter pakkens anvisning.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar