Gå til hovedinnhold

Bokstavkake (Langpanne) Sjokoladekake med lys-, mørk- og hvit- sjokoladekrem


Jeg har lenge villet prøve meg på tallkake eller bokstavkake, og da jeg fikk spørsmål om å lage bursdagskake til stefaren til min samboer da grep jeg sjansen.
Kaken er en vanlig langpanne sjokoladekake med lys sjokoladekrem inni og mørk sjokolade og hvit sjokoladekrem på toppen.
Pynten har jeg også laget selv av mørk sjokolade og skrevet på med hvit sjokolade.
Jubilanten ble ihvertfall veldig fornøyd med kaken, så da kan vel jeg også si meg fornøyd med første forsøk på bokstavkake.
Kaken kan også lages som vanlig langpannekake og dekoreres med de tre sjokoladekremene. Du kan også fjerne kantene, dele kaken i to og lage en litt mindre og høyere langpanne så du får to lag.


Ingredienser

Sjokolade pynt: 
50g mørk kokesjokolade
25g hvit sjokolade

Sjokoladekake: 
150g mørk sjokolade
6 egg
3 ss sukker
3 ss brunt sukker
3 ss creme fraiche 
1 dl rapsolje
1 dl vann
2 flate ts natron
1 ts vaniljesukker 
200g hvetemel 

Dynk til kaken: 
2 dl vann
2-3 ts sukker
Sitronsaft 

Lys sjokoladekrem: 
100g lys kokesjokolade
25g mørk kokesjokolade
1 boks mascarpone (250g)
2 dl kremfløte

Mørk sjokoladekrem: 
100g mørk sjokolade
1/2 boks mascarpone (125g)
1 dl kremfløte

Hvit sjokoladekrem: 
100g hvit sjokolade
1/2 boks mascarpone (125g)
1/2 boks philadelphia (100g)
0,5 dl kremfløte


Slik gjør du: 

Begynn med å lage pynten.
Smelt først den mørke sjokoladen og avkjøl noe.
Finn så frem et skjærebrett eller en tallerken og dekk med plastfolie.
Fordel så sjokoladen i utstikkeren, ca 1-2 ts, og løft forsiktig opp, gjenta samme prosess med resten.
Motorsykkelen var litt værre, her har jeg skrevet ut en animasjon i sort, klippet til og lagt under plastfolie, så har jeg tegnet den for hånd med en tannpirker. Jeg måtte ta den inn og ut i fra fryseren to ganger å tegne over for at den skulle bli tykk nok.
Ha så sjokoladen i fryseren til den stivner.
Smelt så den hvite sjokoladen og avkjøl noe. Ta så pynten ut av fryseren og skriv på den mørke sjokoladen med en tannpirker.
Sett så pynten tilbake i fryseren og la den stå i fryseren til den skal på kaken.
Har du mer sjokolade til overs kan du ha den i en silikonform eller på en tallerken eller et brett med plastfolie, sett så i kjøleskapet så den stivner igjen og bruk den til kaken eller kremene.


 
Sett stekeovnen på 170°C over og undervarme.
Lag så langpanne sjokoladekaken.
Smelt sjokoladen og avkjøl noe.
Gjør så klart resten av ingrediensene.
Ha egg og sukker i en bolle, bland så sammen det tørre i en skål, ha så olje i et målebeger, vann kan du ha i samme målebeger etterpå.
Pisk så egg og sukker til lett og luftig eggedosis, ha så i smeltet sjokolade, rapsolje, creme fraiche og vann, bland sammen med en håndmikser.
Sikt så inn det tørre og vend inn med slikkepott.
Hell så kakerøren i en langpanne med bakepapir.
Fordel kakerøren jevnt og stek kaken midt i ovnen i 20-25 minutter. Avkjøles på rist. Vent til kaken er helt kald før du skjærer den og har på kremene.
Lag så dynk til kaken, ved å ha vann og sukker i en kjele, la det koke på middels varme til sukkeret har løst seg helt opp og smak til med sitronsaft avhengig av hvor søt du vil ha den.


 
Lag så den lyse sjokoladekremen.
Smelt sjokoladen og avkjøl.
Ha så mascarpone og kremfløte i en bolle, ha i sjokoladen og pisk med en håndmikser til det blir krem. Hell så kremen over i en sprøytepose.


 
Lag så den mørke sjokoladekremen.
Smelt sjokoladen og avkjøl.
Ha så mascarpone og kremfløte i en bolle, ha i sjokoladen og pisk med en håndmikser til det blir krem. Hell så kremen over i en sprøytepose.


 
Lag så den hvite sjokoladekremen.
Ha så mascarpone, philadelphia og kremfløte i en bolle, ha i sjokoladen og pisk med en håndmikser til det blir krem. Hell så kremen over i en sprøytepose.


 
Skjær så bort kantene av kaken, del så kaken i fire like deler eller bare i to like deler hvis du ikke skal lage en T.


 
Bygg så opp kaken.
Dynk kakebunnen du skal ha nederst og ha på den lyse sjokoladekremen.
Ha så den andre delen over, dynk den også og sprøyt på den mørke sjokolade kremen og den hvite sjokoladekremen, dekorer så med resten av den lyse sjokoladekremen også hvis du har mer til overs.
Sett så kaken i kjøleskapet i et par timer eller natten over og stikk sjokolade pynten nedi kaken.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

  1. Wow ! Så flink du er 💕 den såg nydelig god ut ! Skrik ut med pris og om du lager på bestilling da 🥳

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk pakkaiiis ❤️ Jeg kan lage på bestilling, men det er vanskelig å bare gi en pris, mtp at ingrediensene er veldig dyre, det kommer også an på hvilken kake du vil ha og hvilke kremer 🙂

      Slett

Legg inn en kommentar

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat