Gå til hovedinnhold

Tex mex vegetar form med grønne linser og søtpotet


Søtpotet er utrolig godt, faktisk mye bedre enn vanlig potet spør du meg.
Her har jeg laget en tex mex vegetar form med grønne linser, rød chili, jalapeno, tomater, gul løk, rødløk, sjampinjong og hvitløk. Søtpoteten har jeg skjært i skiver med et mandolinjern og lagt et lag i midten av fyllet og et lag øverst, så toppet jeg det hele med revet cheddar.
Dette er en utrolig god middag, og funker også fint når du har rester du må bruke opp.
Denne oppskriften er vegetarisk pga osten, men om du ser bort i fra osten er resten vegansk, så om du bytter ut osten med en plantebasert ost, så vil du kunne lage dette vegansk uten problem.


Ingredienser 

Tex Mex vegetar form: 
1,5 dl tørre grønne linser
7 sødme tomater 
2 hvitløksfedd
1 liten rødløk
1 liten gul løk 
1 rød chili
1 jalapeno 
1 stor sjampinjong
1 ts malt koriander
2 ts malt spisskummen
2 ts paprikapulver
1 ts chilipulver
1 ts tørket oregano
6 dl vann 
Limesaft 
Salt og pepper 

Du trenger også: 
1 liten søtpotet
1-2 ss nøytral olje
Salt og pepper
Revet cheddar


Slik gjør du: 

Begynn med å skylle linsene godt i kaldt vann og sett silen oppå en skål så vannet får rent av litt.
Kok opp vann i en kjele, fjern toppen av tomatene og ha de i kjelen med kokende vann, vent til skallet sprekker og ha i en skål med kaldt vann.
Finhakk så hvitløk, rødløk og gul løk.
Skjær så chili og sjampinjong i strimler.


 
Ha så litt olje i en kasserolle og fres løken til den begynner å bli blank, ha så i resten av grønnsakene unntatt tomatene, la det frese i et halvt minutt under omrøring og ha i krydderet, bland godt sammen. 
Trekk så kasserollen til side og ha i tomatene, mos så tomatene og sett kasserollen tilbake på platen. La det putre litt til tomatene har sluppet væske og ha i linsene. Rør om og tilsett vannet, smak så til med limesaft, salt og pepper og la det koke på middels varme under lokk til linsene er gjennomkokt, ca. 30-40 minutter.
Smak så til med mer limesaft, salt og pepper.


 
Mens det putrer i kasserollen, finn frem søtpoteten, skrell så søtpoteten og skjær den i tynne skiver på et mandolinjern.
Ha så søtpotet skivene i en brødpose og tilsett olje, salt og pepper, gni på posen så søtpotet skivene blir dekket med olje, salt og pepper.


 
Sett så stekeovnen på 200°C varmluft.
Finn så frem en ildfast form og ha halvparten av fyllet i formen, legg så over søtpotetskivene i to lag, først et lag rundt hele og så et til.
Ha så resten av fyllet over og fordel resten av søtpotet skivene over fyllet. 
Sett så formen midt i ovnen i 15 minutter, etter 15 minutter tar du den ut, har på osten og setter den tilbake for 10-15 minutter til.
Dryss så over finhakket koriander eller persille før servering. Avkjøl noe før servering. 

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat