Jeg ville lage noe med grønne linser til middag som ikke tok så altfor lang tid, da passet det jo ypperlig med en Tex Mex linsegryte. Linsegryten består altså da av tomater, rød chili, jalapeno, rødløk, hvitløk, aromasopp og squash.
Av krydder brukte jeg chilipulver, hvitløkspulver, løkpulver, spisskummen, koriander, paprikapulver og tørket oregano.
Når det kom til risen så hadde jeg paprikapulver, litt spisskummen og litt gurkemeie i vannet så risen fikk farge når jeg kokte den.
Alt i alt ble dette en veldig smakfull middag.
Ingredienser
Du trenger:
1,5 dl tørre grønne linser
1 rød chili
1 jalapeno
1 rødløk
2 hvitløksfedd
6 sødmetomater
1/2 squash
3 aromasopp
1 ts malt koriander
2 ts malt spisskummen
2 ts paprikapulver
1 ts chilipulver (Meksikansk)
1 ts løkpulver
1 ts hvitløkspulver
1-2 ts tørket oregano
2-3 bunter koriander
6 dl vann
Limesaft
Salt etter smak
Farget ris:
2-3 dl vann
1 ss nøytral olje
2 ts paprikapulver
1/2 ts gurkemeie
1/2 ts spisskummen
Salt etter smak
1 dl ris (Jeg brukte jasminris)
Du trenger også:
Revet cheddar eller evt. plantebasert cheddar til servering
Slik gjør du:
Skyll linsene godt i kaldt vann og sett silen på en skål så vannet får rent av litt.
Finhakk så hvitløk og rødløk, skjær så chili og jalapeno i strimler, tomatene i små terninger og squash og aromasopp i større biter.
Finhakk så koriander etterhvert.
Ha så løken i en kasserolle og fres løken på middels sterk varme til den begynner å bli blank, ha så i hvitløk og la det frese videre i et halvt minutt under omrøring.
Trekk så kasserollen til side og ha i tomatene og krydderet, sett så kasserollen tilbake på platen og rør om.
Når tomatene har begynt å slippe væske, ha i linsene, la det frese under omrøring i et lite minutt og tilsett vannet. Ha så i chili, jalapeno, squash og aromasopp, rør om og ha på lokk. La det putre under lokk i ca. 30 minutter og ha i finhakket koriander.
La det putre videre til linsene er gjennomkokt, ca 10-20 minutter til. Grønne linser kokes vanligvis i 40 minutter opp til en time. Smak så til med salt og limesaft mot slutten.
I mellomtiden kok vannet til risen, ha så i litt olje, salt, paprikapulver, spisskummen og gurkemeie. Når vannet fosskoker og ha i risen, kok så risen i 10-12 minutter, hell så av vannet og ha risen i linsegryten, bland så alt godt sammen.
Dryss over litt revet cheddar før servering, for vegansk, bruk en plantebasert ost. Osten kan også sløyfes.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar