Gå til hovedinnhold

Tagliatelle med kylling og ostepop saus


Jeg har fått med meg at det er en trend med ostepop saus fortiden, så jeg tenkte at jeg også skulle hive meg på å prøve det ut.
Jeg liker jo ostepop, så jeg tenkte "hvorfor ikke?".
Jeg kom også til å tenke på at det begynte å bli en stund siden jeg lagde pasta sist, så derfor ble det hjemmelaget tagliatelle med kylling og ostepop saus, jeg hev også oppi noe aromasopp og østerssopp jeg hadde i kjøleskapet.
Tagliatelle er en av de letteste pasta typene å lage uten pastamaskin etter lasagneplater for de som ikke har pastamaskin. Jeg har ikke pastamaskin så jeg kjevler ut deigen og skjærer den i strimler med en pizzaskjærer. Skulle du ikke ha en pizzaskjærer, så kan du også bruke en kniv.
Jeg synes ihvertfall at det ble veldig godt, og det fungerte også ypperlig som stivelse i sausen. Jeg vet ikke hva med dere, men jeg liker bedre tykke sauser, fremfor flytende, da det blir for "suppete" for meg. Men det er sikkert en smakssak.


Ingredienser

Pasta deig: 
185g pizzamel
1-2 klyper salt
2 ss olivenolje 
2 egg

Kylling: 
1 kyllingfilet
1 ts løkpulver
1 ts paprikapulver
1 ts tørket persille
Salt og pepper

Ostepop saus: 
1 gul løk
2 hvitløksfedd
3 aromasopp
5 østerssopp
1 boks usøtet kondensert melk (evt. kremfløte)
1 dl vann
3 håndfuller ostepop
2-3 bunter bladpersille 
Salt og pepper
Revet parmesan eller Grana Padano til servering


Slik gjør du: 

Begynn med å lage pastadeigen
Bland sammen mel og salt i en bolle og lag en grop i midten.
Ha så i olje og egg og rør sammen egget, bland så inn melet ved å røre rundt og bland sammen til det blir smuler. Ta så over for hånd og kna deigen til den blir jevn. Det er ingen bestemt tid for å kna pasta deigen, den skal knas med kjærlighet som Italienerne sier. Pakk så deigen inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i en halvtimes tid.


 
Skjær så kyllingen i biter, ha den i en skål og krydre den, dekk så skålen med plastfolie og sett i kjøleskapet til den skal stekes.


 
Finn så frem en bakematte og klipp ut en lang remse med bakepapir. 
Dryss så mel på bakepapiret og rull deigen i mel.
Kjevle så ut deigen så tynn at du kan se igjennom den.
Skjær så tynne strimler med en pizzaskjærer eller evt. en kniv, dytt så strimlene til side, når du endelig er ferdig, la pastaen ligge å tørke litt.


 
Finhakk så hvitløk og løk, og skjær soppen i strimler. Du kan også finhakke persillen så du har alt klart hvis du har plass på brettet. Jeg hadde ikke plass så jeg måtte gjøre det etterhvert.
Knus så ostepop i en brødpose ved å kjevle over eller ved å ha den i en foodprosessor.


 
Ha så litt olje i en panne og kok pastavannet med litt salt, når pastavannet fosskoker har du i pastaen. Pastaen kokes i ca. 10 minutter. Pastavannet siles av.
Stek først kylling i pannen på høy varme, ha så kyllingen over på en tallerken.
I samme panne, skru ned varmen til middels sterk varme og fres løken til den begynner å bli blank.
Ha så i hvitløk og sopp og la det frese til soppen har krympet. 
Ha så i usøtet kondensert melk eller evt. melk eller kremfløte hvis du ikke har det.
Tilsett så salt og pepper og la det putre under omrøring i ca. 10 minutter.
Finhakk så persille. 
Ha så i vann, kyllingen og persille, smak så til med salt og pepper.
Ha så i pastaen mot slutten og bland godt sammen. Dryss så over finhakket persille og server med parmesan eller Grana Padano.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat