Sweet & Sour Chicken, eller sursøt kylling er utrolig godt og faktisk veldig enkelt å lage også. Dette er nok noe de fleste sikkert har spist på Kina restaurant mange ganger.
Kyllingen har jeg marinert i nøytral olje, chilipulver, kajennepepper, malt koriander, malt bukkehornkløver, bakepulver og maizena. Hvorfor i all verden skal man ha bakepulver og maizena i en marinade? Tenker du sikkert når du leser dette. Det er fordi at kyllingen får en helt annen konsistens, den blir mye mørere, og om du bruker kyllingbryst vil denne metoden også å hindre at kyllingen blir tørr like fort som den vanligvis pleier å bli.
Ingredienser
Kylling & Marinade:
1 kyllingfilet
2 ss nøytral olje
1 flat ts bakepulver
2 toppede ts maizena maisstivelse
1 ts chilipulver
1 ts paprikapulver
1 ts tupp kajennepepper
1 ts malt bukkehornkløver
1 ts malt koriander
2-3 klyper salt
Sweet & Sour saus:
2 hvitløksfedd
1 rød chili
1 vårløk
1 gulrot
1 rødløk
8g ingefær
1 boks ananas biter i lake
2 dl ananasjuice
2 ss soyasaus
1 ss brun eddik
2-3 ss honning (smakes til)
Paprikapulver for farge
1 ss tørket persille
Limesaft
Maizena brun jevner
Salt etter smak
Slik gjør du:
Skjær kyllingen i biter og bland sammen marinaden. Bland godt til den er klumpfri.
Ha så i kyllingen og dekk skålen med plastfolie, la så kyllingen stå på benken mens du forbereder resten.
Finhakk så hvitløk og stilken til vårløken.
Skjær så rødløk i terninger, gulrot og chili i strimler, det grønneste på vårløken i skrå strimler og del ananas bitene i to. Ingefæren rives med rivjern.
Ha så olje i en wokpanne og stek kyllingen på full varme, ha så kyllingen over på en tallerken.
Skru så ned varmen til middels sterk varme. Ha så hvitløk, stilken til vårløken og chili i pannen, trekk så pannen til side og riv i ingefær, la det frese litt og tilsett ananas.
Ha så i ananasjuice, soyasaus, eddik, og paprikapulver. La det putre i ca. 10 minutter og ha i gulrot og rødløk, la det putre i et par minutter og tilsett kyllingen. Ha så i litt tørket persille. Smak så til med honning, salt og limesaft og jevn sausen med brun maizena jevner.
Server med basmatiris og dryss over sesamfrø og det grønneste på vårløken før servering. Risen kokes etter pakkens anvisning.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar