Gå til hovedinnhold

Quinoa karri med løk og persille yoghurtbrød


Jeg fikk lyst til å lage noe raskt som vi kunne spise som mellommåltid, så da tok det ikke lang tid før jeg stod på kjøkkenet å lagde quinoa karri med yoghurtbrød, denne gangen ble det yoghurtbrød med løk og persille siden det har blitt en soleklar favoritt her i huset.
Dette var mer tiltenkt som et mellommåltid så det ble ikke så aldeles store porsjoner, så om du vil lage dette til middag som også går ville jeg ha doblet oppskriften på quinoa karrien.
Oppskriften på quinoa karrien er vegansk, men pga yoghurten i brødene blir denne oppskriften vegetarisk.


Ingredienser

Quinoa karri: 
1 dl quinoa
2 hvitløksfedd 
1 gul løk
1/2 rød chili
5 sødmetomater
1/3 squash
1 ss karri
1 ts malt spisskummen
1 ts malt koriander
1 ts bukkehornkløver 
1/2 ts chilipulver
1 ts tupp kajennepepper 
1 dl kokosmelk
1 dl ananasjuice
Limesaft 
Salt etter smak
1 bunt finhakket persille

Yoghurtbrød med løk og persille: 
1 liten gul løk
2-3 bunter bladpersille
200g hvetemel
1/2 ts bakepulver
1/2 ts natron
1 ts løkpulver 
2-3 klyper salt
2 ss nøytral olje
150g Gresk eller Tyrkisk yoghurt


Slik gjør du: 

Begynn med å skylle quinoa godt i varmt vann, og deretter i kaldt vann. Sett så silen på en skål eller kopp/målebeger så vannet får rent av litt.
Finhakk så løk og hvitløk, skjær chili i strimler, og squash og tomater i terninger.
Finhakk så persille etterhvert, har du plass på brettet kan du finhakke den nå så du har alt klart, persillen skal uansett ikke tilsettes før mot slutten.


 
Ha så olje i en kasserolle og fres løken på middels sterk varme til den begynner å bli blank, ha så i hvitløk og chili og la det frese videre i et halvt minutt under omrøring. 
Trekk så kasserollen til side og ha i krydderet, sett så kasserollen tilbake på platen, rør om og la det frese i et halvt minutt til, ha så i tomater og squash, rør om og vent til tomatene har sluppet væske. 
Ha så i quinoa, la det putre litt og tilsett kokosmelk og ananasjuice. Smak så til med salt og limesaft og ha på lokk. La det putre i 10-15 minutter på middels varme. Dryss over finhakket persille mot slutten.


 
Lag så yoghurtbrødene.
Forvarm pannen, sett stekepannen på platen og sett platen på middels sterk varme. Ikke ha noe form for olje i pannen da yoghurtbrødene skal stekes i en tørr panne.
Finhakk så løk og persille og bland sammen med alt det tørre i en bolle.
Ha så i olje og yoghurt og bland sammen med en gaffel eller skje først og ta over for hånd etterhvert som deigen begynner å samle seg. 
Kna så deigen til den blir jevn og slipper bollen lett.
Form så ovale flate brød for hånd på et bakepapir, du kan bruke litt mel om du synes deigen er for klissete og det er vanskelig å forme brødene. Men ikke for mye mel da yoghurtbrødene ikke skal være for melete.
Stek så yoghurtbrødene i pannen, du vil se at de hever seg i pannen, når de har fått brune flekker på hver side er de ferdige.
Avkjøl så brødene på bakepapiret du brukte til å forme de på, unngå å legge de oppå hverandre mens de avkjøles.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat