Det begynte å bli en stund siden vi spiste fisk sist, så da ble det laks på grillspyd med spinat pesto og søtpotet "pytt i ovn" med blomkål, rødløk, rød spisspaprika og purreløk.
Søtpotet pytt i ovn er utrolig godt, og passer perfekt når du må bruke opp rester.
Spinat pesto funker til det meste, jeg må ærlig innrømme at jeg liker bedre pesto med basilikum, men det er billigere å lage med spinat, og så hadde jeg heller ikke basilikum, men spinat i fryseren, så jeg måtte bare ta det jeg hadde.
Ingredienser
Spinat pesto:
3 terninger frossen spinat (må tines først)
2-3 hvitløksfedd
30g Grana Padano ost
2 håndfuller cashewnøtter
2-3 ss olivenolje
Sitronsaft
Salt og pepper
Søtpotet "pytt i ovn":
1 søtpotet
1 ss nøytral olje
1 ts paprikapulver
1 ts hvitløkspulver
1 ts tørket oregano
1 ts tørket basilikum
1 ts tørket merian
Salt og pepper
1/2 blomkål hode
1 rødløk
1 rød spisspaprika
1/4 purreløk
Litt mer olje til steking (ca. 2-3 ss)
Du trenger også:
2 laksefileter uten skinn og bein
Salt og pepper
Slik gjør du:
Begynn med å lage spinat pestoen.
Tin spinaten, riv osten og grovhakk hvitløken.
Jeg bare hev spinaten i air fryeren for noen minutter så den tinte, har du ikke air fryer kan du ha den i ovnen på varmluft i ca. 10-15 minutter.
Ha så alle ingrediensene unntatt sitron, salt og pepper i foodprosessoren og kjør glatt, dytt ned eventuelle rester som samler seg langs sidene. Smak så til med sitronsaft, salt og pepper.
Skjær så søtpoteten i terninger og ha i en brødpose, ha så i olje og krydder og gni med posen så søtpoteten blir dekket med krydderet.
Skyll så blomkålen og plukk ut små buketter.
Fordel så søtpotet terningene utover på et stekebrett med bakepapir og legg blomkålen over.
Stek så søtpoteten og blomkålen midt i ovnen i 15 minutter.
Skjær så paprika og rødløk i større biter og skjær purre i strimler.
Når 15 minutter har gått, ha så resten av grønnsakene på stekebrettet sammen med søtpoteten og blomkålen, fordel så litt olje over og sett i ovnen i 5-10 minutter til.
Skjær så laksefiletene i fire og krydre med salt og pepper.
Tre så inn på grillspyd og stek i en forvarmet grillpanne på middels sterk varme til de har fått grillmønster på hver side. Pensle så lakse spydene med litt av pestoen mot slutten.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar