Inspirert av Poke bowl som opprinnelig lages med rå laks, lagde jeg en litt annen versjon med stekt laks som jeg valgte å kalle for lakse bowl.
Laksen er skjært i terninger, stekt i pannen og penslet med en blanding av soyasaus, sesamolje, honning og lime, så drysset jeg over noen ristede sesamfrø.
Som tilbehør ble det basmatiris, mango, gulrot, vårløk, chili og koriander.
Dette ble faktisk veldig godt, og i tillegg var det utrolig enkelt og gikk veldig raskt å lage.
Så om du vil ha noe sunt, enkelt, raskt og godt til middag, prøv denne oppskriften!
Ingredienser
Soya og sesam glasur:
1 ss soyasaus
1 ss sesamolje
1 ss honning
1 ss limesaft
Du trenger også:
1 mango
1 gulrot
1 vårløk
1 rød chili
2-3 bunter koriander
2 laksefileter uten skinn og bein
Hvite og sorte sesamfrø
2 dl basmatiris
Slik gjør du:
Begynn med å skjære mango i terninger, gulrot i tynne staver, chili i strimler og vårløk i skrå strimler. Finhakk så koriander.
Bland så sammen soyasaus, sesamolje, honning og lime i en skål.
Rist så sesamfrøene i en tørr panne til de blir gylne i fargen. Ca. 1 ts hvite sesamfrø.
Kok så risen etter pakkens anvisning.
Forvarm så en stekepanne på middels sterk varme og ha i litt olje.
Skjær så laksefiletene i fire og stek de etter eget ønske, ca. 1-2 min på hver side.
Pensle så lakse bitene med soya og sesam glasuren og dryss over sesamfrøene du ristet.
Ha så risen i en dyp tallerken og legg laks, mango, gulrot, chili og vårløk rundt i en sirkel, dryss så over koriander og sorte og hvite sesamfrø.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar