Gå til hovedinnhold

Kylling karri med nudler


Kylling karri med nudler er utrolig godt, jeg fant plutselig ut at jeg ville lage det, så jeg gikk på kjøkkenet å satte i gang.
Kyllingen har jeg marinert i olje, karri, spisskummen, malt koriander, bukkehornkløver, bakepulver og maizena.
Å ha bakepulver og maizena i marinaden gjør kyllingen mørere når du bruker kyllingbryst har jeg funnet ut.
I karri sausen hadde jeg hvitløk, chili, kokosmelk og ananasjuice, og som garnityr brukte jeg squash, gul løk, sjampinjong og gulrøtter.
Enda en rask og utrolig god middag for travle dager eller bare når du vil ha noe godt som går raskt til middag.


Ingredienser

Kylling & Marinade: 
2-3 ss nøytral olje
1 ss maizena
1 ts bakepulver
1 ts malt koriander
1 ts malt spisskummen
1 ts malt bukkehornkløver 
2 ts karri
Salt og pepper 
1 kyllingfilet

Karri saus: 
1 rød chili
1 Kinesisk hvitløk
1 ts malt koriander
1 ts malt spisskummen
1 ts malt bukkehornkløver
1 ts gurkemeie
1 ts chilipulver 
2 ts karri 
2 dl ananasjuice
2 dl kokosmelk
2 dl vann
2-3 bunter bladpersille

Garnityr: 
2 sjampinjonger
1/2 squash
1 gulrot
1 gul løk 
1 vårløk

Du trenger også: 
4 blokker medium egg noodles 
Sesamfrø


Slik gjør du: 

Begynn med å lage marinaden til kyllingen, bland sammen alle ingrediensene i en skål.
Skjær så kyllingen i tynne skiver og ha i marinaden, bland så godt sammen og dekk skålen med plastfolie. La så kyllingen stå på benken mens du forbereder eller evt. i kjøleskapet natten over.


 
Forbered og finn frem resten av ingrediensene så du har alt klart.
Skjær squash og sjampinjong i større biter og ha i en skål.
Skjær så vårløken i skrå strimler og ha i en annen skål for seg selv.
Finhakk så hvitløk og persille og skjær løk, gulrot og chili i strimler.


 
Stek først kyllingen i en panne på høy varme, ha så kyllingen over på en tallerken.
I samme panne, skru ned varmen til middels sterk varme og fres hvitløk og chili i et minutt under omrøring, ha så i squash og sjampinjong og la det frese i et lite minutt til.
Ha så i ananasjuice og krydder og bland sammen, vent til det begynner å putre og tilsett kokosmelk og vann, la så sausen putre i 10 minutter, smak så til med limesaft og salt. 
Ha så i gulrøtter, løk og persille, rør om og la det putre i et par minutter til.
Tilsett så kyllingen og la det putre i 2-3 minutter til på svak varme.
I mellomtiden kan du forberede nudlene, de skal ikke kokes, kun bløtlegges.
Kok opp vann i en kasserolle med litt salt og ca. 1 ss nøytral olje. Når vannet fosskoker, trekk kasserollen til side og ha i nudlene, rør ofte så de ikke henger sammen, nudlene skal ligge i vannet i 4-5 minutter.
Hell så av vannet og ha nudlene i wokpannen sammen med halvparten av vårløken, bland sammen og dryss over litt finhakket persille, resten av vårløken og sesamfrø før servering.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat