Gå til hovedinnhold

Kylling karri med blomkål og purreløk


Kylling karri er utrolig lett å lage, og i tillegg går det også raskt å lage. Noe som passer helt ypperlig på travle dager.
Siden jeg hadde noe blomkål liggende som måtte brukes opp, så brukte jeg det som garnityr sammen med purreløk.
Jeg hadde jo ikke kun blomkål og purre i karrieren, jeg hadde også i Kinesisk hvitløk, rød chili, rødløk og noen sødme tomater.
Av krydder brukte jeg karri, spisskummen, koriander, gurkemeie og bukkehornkløver.
Marinaden til kyllingen lagde jeg  av yoghurt, olje, spisskummen, koriander, gurkemeie, chilipulver, bukkehornkløver og bittelitt nellik.


Ingredienser

Kylling & marinade: 
3 ss Gresk eller Tyrkisk yoghurt
1 ss nøytral olje
1 ts malt koriander
1 ts malt spisskummen
1 ts chilipulver
1 ts bukkehornkløver
1 ts gurkemeie
1 ts tupp malt nellik
Salt og bittelitt kajennepepper

Karrisaus: 
1 rødløk
1 Kinesisk hvitløk
1 rød chili
3 sødmetomater
1/2 blomkålhode (garnityr)
1/2 purreløk (garnityr)
1 ts malt koriander
1 ts spisskummen
1 ts karri
1 ts chilipulver
1 ts bukkehornkløver
1 ts gurkemeie
2 dl kokosmelk
2 dl vann
1 ss tørket persille 
Limesaft
Salt og pepper 

Du trenger også: 
Basmatiris


Slik gjør du: 

Begynn med å lage marinaden til kyllingen og skjær kyllingen.
Ha så kyllingen i marinaden og bland godt sammen. Dekk så skålen med plastfolie og sett i kjøleskapet så smakene får satt seg, gjerne natten over.


 
Skjær så alle grønnsakene.
Plukk ut små buketter av blomkålen og skyll den godt, ha så blomkålen i en skål.
Finhakk hvitløk, skjær chili i strimler, og rødløk og tomater i terninger.
Skjær så purreløken i og skyll den godt.


 
Stek så kyllingen i en varm panne på høy varme og ha den over på en tallerken.
Skru så ned varmen og ha litt olje i pannen, stek så løken til den begynner å bli blank og ha i hvitløk, chili og tomater.
Rør om og ha i krydderet, bland godt sammen og la det frese litt.
Ha så i blomkål, rør om, og la det frese litt til.
Ha så i kokosmelk og vann, rør om og  la det putre i et par minutter, ha så i persille.
La det putre i ca. 10 minutter og ha i purreløk, etter to minutter har du i kyllingen og lar det putre i 2-3 minutter til. Smak så til med limesaft, salt og pepper.
Server med ris, risen kokes etter pakkens anvisning.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat