Hvis du er glad i sterk mat og samtidig vil lage noe raskt til middag så kan jeg anbefale denne linsegryten.
Den lages med red split lentils som kun trenger å koke i 7-10 minutter.
Du trenger heller ikke så aldeles mange ingredienser, egentlig så er det bare å ta det du har, jeg brukte rød og grønn chili, hvitløk, rødløk, aromasopp, sødmetomater og koriander.
Så krydret jeg med spisskummen, koriander, gurkemeie, chilipulver, garam masala og tandoori masala.
Denne oppskriften er vegansk.
Ingredienser
Hot linsegryte:
1,5 dl red split lentils
1 rød chili
1 grønn chili
2-3 hvitløksfedd (avhengig av str.)
1 rødløk
2 middels store aroma sopp
5 sødmetomater
2-3 bunter koriander
1 ts malt spisskummen
1 ts malt koriander
1 ts chilipulver
1 ts gurkemeie
1 ts garam masala
1 ts tandoori masala
1 dl ananasjuice
1 dl kokosmelk
3 dl vann (tilsettes litt og litt)
Limesaft
Salt etter smak
Du trenger også:
Basmatiris
1 vårløk
Cashewnøtter
Slik gjør du:
Begynn med å skylle linsene godt i kaldt vann, sett så silen på en skål så vannet får rent av litt.
Finhakk så hvitløk, skjær rød og grønn chili i strimler, skjær så rødløk, aromasopp og tomater i terninger.
Du kan også finhakke koriander hvis du har plass på brettet, jeg hadde ikke plass så jeg finhakket den etterhvert.
Ha så litt olje i en wokpanne og fres løken på middels sterk varme til den begynner å bli blank. Ha så i hvitløk og chili, rør om og ha i krydderet.
Ha så i tomatene og aromasoppen, rør om og la det frese litt.
Ha så i ananasjuice, kokosmelk og 2 dl av vannet.
La det putre i ca 15-20 minutter, du kan evt. tilsette litt paprikapulver for farge.
Finhakk så koriander hvis du ikke har gjort det enda, ha så i koriander, rør om og la det putre videre.
Ha så i linsene og tilsett resten av vannet, la det putre til linsene er gjennomkokt, ca. 7-10 minutter. Smak så til med limesaft og salt.
Bland så inn litt vårløk før servering, og dryss over litt vårløk og cashewnøtter.
Server med basmatiris, risen kokes etter pakkens anvisning.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar