Jeg fikk lyst på rullekebab, så det endte selvfølgelig opp med at istedenfor å gå til kebabsjappen som folk flest ville ha gjort, så lagde jeg det selv.
Jeg hadde noe blomkål i kjøleskapet som måtte brukes opp, så derfor ble det vegetar kebab med blomkål.
Blomkålen ble marinert i litt olje, spisskummen, paprikapulver, koriander, kajennepepper, chilipulver og tørket persille.
Jeg lagde også lefsene, hvitløksdressingen og chilisausen selv.
Så var det egentlig bare å hive sammen en salat av det jeg hadde og det var hjertesalat, sødmetomater, mini agurker og mais.
Jeg synes ihvertfall at det smakte helt fortreffelig, så jeg går nok ikke til nærmeste kebab sjappe med det første for å si det sånn. Når det er sagt så er det så mange år siden jeg spiste kebab på kebab sjappe at jeg ikke kan huske sist gang, men vi må nok tilbake til tenårene, og det begynner å bli en del år siden nå. Kjenner jeg begynner å føle meg gammel av å tenke på det.
Ingredienser
Kebab lefser:
200g hvetemel
1-2 klyper salt
1 flat ts bakepulver
2 ss nøytral olje
150g Gresk eller Tyrkisk yoghurt
Chilisaus:
8 sødmetomater
1 rød chili
2 ss soyasaus
1 ss brun eddik
1 ss honning
1 ts chilipulver
1 ss paprikapulver
50ml vann
Salt
Blomkål & Marinade:
1/2 blomkål hode
1-2 ss nøytral olje
1 ts chilipulver
1 ts malt koriander
2 ts malt spisskummen
1 ts tupp kajennepepper
1-2 klyper salt
Hvitløksdressing:
2 hvitløksfedd
1-2 bunter bladpersille (evt. 1 ss tørket persille)
1 bunt dill (evt. 1 ts tørket dill)
2-3 toppede ss creme fraiche
Salt og pepper
Du trenger også:
Hjertesalat
Tomater
Agurk
Mais
Fetaost
Slik gjør du:
Begynn med å lage deigen til lefsene.
Bland sammen alt det tørre i en bolle og ha i olje og yoghurt, bland først sammen med en gaffel eller skje til deigen begynner å samle seg og ta over for hånd etterhvert. Kna så deigen til den blir jevn, det kan se ut som du må tilsette mer væske først, men ikke gjør det, bare fortsett å kna. Deigen skal være ganske så fast. Dekk så bollen med plastfolie og la deigen hvile på benken i en halvtimes tid.
Lag så chilisausen.
Fjern så toppene av tomatene og ha de i en kjele med kokende vann, vent til skallet sprekker og ha de over i en skål med kaldt vann.
I mellomtiden kan du grovhakke chilien, du trenger ikke å være så nøye da sausen skal kjøres glatt med stavmikser etterpå.
Klem så tomatene ut av skallet rett i en kjele, ha så i chili, soyasaus, eddik, honning, chilipulver og paprikapulver, mos tomatene og bland godt sammen, la det putre på middels sterk varme, og tilsett vann. La så sausen putre i 15-20 minutter, smak til med salt og kjør glatt med stavmikser.
Avkjøl så chilisausen.
Plukk så ut små buketter av blomkålen, skyll så blomkålen godt og sett silen oppå noe så vannet får rent av litt.
Ha så blomkålen i en dyp tallerken og tilsett olje og krydder. Dekk så den dype tallerkenen med plastfolie og rist så blomkålen blir dekket med krydder. La det stå slik på benken frem til det skal stekes i ovnen.
Lag så hvitløksdressingen.
Finhakk hvitløk og persille og finsnitt dill, hvis du bruker ferske urter.
Bland så sammen alle ingrediensene i en skål og smak til med salt og pepper.
Kjevle så ut og stek lefsene.
Forvarm en stor stekepanne på middels varme. Ikke ha noe som helst olje i pannen da lefsene skal stekes i en tørr panne.
Del deigen i 4 emner, ha litt mel på benken og kjevle ut lefsene så tynne at du kan se igjennom de, de skal være ganske så store. For å få de mest mulig runde er det best å løfte den opp og vende på lefsen mens du kjevler ut.
Stek så lefsene i pannen, de skal blåse seg opp og ha brune flekker på hver side.
Pakk så lefsene godt inn i aluminiumsfolie, det er viktig at de ikke får noe form for luft da de vil bli seige.
Sett stekeovnen på 200°C varmluft.
Forbered så salaten og stek blomkålen i ovnen. Blomkålen fordeles på et brett med bakepapir, og stekes midt i ovnen i 15-20 minutter.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar