Gå til hovedinnhold

Sopp fajitas


Etter å ha gått og siklet etter taco eller fajitas i flere dager nå, så var det på tide å gjøre noe med det.
Det eneste som har stoppet meg har vært at jeg ikke har hatt tid til å lage lefsene selv, men så tok jeg en liten snarvei, noe jeg sjelden gjør, nemlig å kjøpe på butikken.
Først ville jeg prøve de glutenfrie, men når jeg så prisen holdt jeg på å få bakoversveis, 49 kroner for 6 små lefser?! Og hvis jeg ville ha større så var det over 60 kroner for bare 4 lefser, det ble altfor dyrt synes jeg. Så jeg gikk til avdelingen hvor de hadde vanlige tortillalefser, der fikk jeg øye på noen som var laget av mais og hvete, så da tenkte jeg at da kjøper jeg de og prøver. De smakte ihvertfall ikke papp som de vanlige hvete tortillalefsene man kjøper, men jeg tror fortsatt at jeg kan lage bedre selv. Så nå vet jeg hva jeg skal bryne meg på en dag jeg har tid.
Men tilbake til sopp fajitas, som jeg kom frem til at jeg skulle lage. Fajita spice mixen den lagde jeg selv, det hadde gjort altfor vondt i det kulinariske hjertet mitt å kjøpe det også, så jeg lagde en marinade til soppen av litt olje, spisskummen, malt koriander, tørket oregano, løkpulver, chilipulver, paprikapulver og røkt paprikapulver.
Jeg lagde også en guacamole og hvitløksdressing til.
Denne oppskriften er vegetarisk, men om du dropper hvitløksdressingen eller bytter ut creme fraiche med f.eks Q planti så blir oppskriften med enkle grep vegansk.


Ingredienser

Sopp fajitas: 
4 aromasopp
7-8 østerssopp
Marinade:
2 ss nøytral olje
1 ts chilipulver (Meksikansk)
1 ts malt koriander
1 ts paprikapulver
2 ts malt spisskummen
2 ts røkt paprikapulver
1 ts tørket oregano
1 ts løkpulver
Garnityr: 
1 rødløk
1 jalapeno
1/2 spisspaprika
5 sødme tomater 

Hvitløksdressing: 
2 hvitløksfedd
1 bunt dill
1-2 bunter bladpersille
4-5 toppede ts creme fraiche
Salt og pepper

Guacamole: 
2 hvitløksfedd
1 rød chili
1 jalapeno
1 liten rødløk
2 avokado
1 ts spisskummen 
Limesaft 
Salt og pepper

Du trenger også: 
8 tortillalefser


Slik gjør du: 

Begynn med å lage marinaden til soppen, bland sammen krydder og olje i en skål.
Skjær så aroma sopp og østerssopp i større biter og ha i marinaden, bland godt sammen.
Skjær så paprika, rødløk og jalapeno i strimler. Skjær så tomatene i terninger.


 
Lag så hvitløksdressing.
Finhakk hvitløk og persille og finsnitt dill.
Ha så i en skål med creme fraiche og smak til med salt og pepper.


 
Lag så guacamole.
Finhakk hvitløk, chili, jalapeno og rødløk.
Ha så alt i en foodprosessor sammen med avokado og spisskummen, kjør glatt og dytt ned eventuelle rester som samler seg opp langs sidene.
Smak så til med limesaft, salt og pepper.


 
Stek så soppen i en varm panne på middels sterk varme til den har krympet.
Ha så i paprika, jalapeno, rødløk og tomat.
Skru ned varmen og la det frese i et par minutter på middels varme.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat