Gå til hovedinnhold

Slik lager du din egen vegetardeig


Vegetardeig er faktisk ikke så vanskelig å lage som man kanskje tror.
Jeg trodde det var mye vanskeligere enn det egentlig var, helt til jeg prøvde å lage det og så hvor lett det var. Først ser det ikke lovende ut i det hele tatt. Det ser ut som en slags postei som aldri skal bli til noe som helst, men så blir det bra etterhvert.
Jeg brukte denne vegetardeigen til å lage taco vegetar wraps, så jeg har krydret den med min egen taco krydder blanding som består av spisskummen, malt koriander, paprikapulver, chilipulver, hvitløkspulver, løkpulver, tørket oregano, salt og kajennepepper.
Denne vegetardeigen kan brukes til alt og krydres etter ditt behov. Jeg vil derfor kun dele grunn oppskriften i dette innlegget, men vil også ta med taco krydder blandingen i tilfelle noen vil prøve seg på det.


Ingredienser

Du trenger: 
1 dl tørre grønne linser
2 håndfuller cashewnøtter 
1 gul løk
1 gulrot
1 pastinakk
6 aromasopp
Salt og pepper etter smak

For taco vegetardeig trenger du også: 
1 rød chili
1 jalapeno
2 hvitløksfedd
1 rødløk 
3 ts malt spisskummen
2 ts paprikapulver
1 ts malt koriander 
1 ts chilipulver (Meksikansk)
1 ts løkpulver
1 ts hvitløkspulver
1 ts tørket oregano 
1 ts tupp kajennepepper
Salt etter smak


Slik gjør du: 

Kok linsene i en kjele med litt salt. Dette tar ca 20-30 minutter, kan ta opp til 40 minutter avhengig av hvilke linser du bruker. Sil så av vannet.
Bruker du linser i lake som allerede er bløtlagt kan du hoppe rett til neste steg. Da er det bare å skylle linsene og sette silen over en skål så vannet får rent av litt.


 
Kjør så cashewnøtter i en foodprosessor og ha i en skål.
Hakk så løken og ha i foodprosessoren med gulrot, pastinakk og aromasopp. Kjør så dette til det er godt blandet. Ha så i linsene og kjør lett til det blander seg. Ha så i det du skal ha av krydder og kjør videre til det har blandet seg. Ha så i cashewnøttene til slutt og kjør lett til det har blandet seg.


 
Stek så vegetardeigen i en panne på middels sterk varme med litt olje til den begynner å se ut som noe som kan minne om kjøttdeig, du må røre og hakke stort sett hele tiden, ha så i det du skal ha av grønnsaker og smak til med salt og pepper/kajennepepper. 
Så er vegetardeigen ferdig.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat