Gå til hovedinnhold

Sjokoladekake med kirsebær yoghurt mascarponekrem


Jeg fant plutselig ut at jeg ville lage en kake med kirsebær yoghurt krem, siden kirsebær er noe jeg liker, men aldri har sett på butikken her jeg bor. De har kun moreller, men de synes jeg ikke noe særlig om, de er altfor sure for min smak, og i tillegg til det så koster det altfor mye synes jeg.
Det nærmeste jeg kom kirsebær var tine sin yoghurt med kirsebær. 
I og med at denne yoghurten er altfor flytende måtte jeg bruke mascarpone. Mascarpone er noe jeg faktisk bruker veldig ofte fordi at den gjør kremen i kaken fast.
Som tidligere nevnt øver jeg meg fortsatt på å dekorere kaker med sprøytepose, noe som sikkert synes når du ser på denne kaken.
Men til syvende og sist så er det jo smaken som teller. Dette er en kake som passer for de som ikke liker altfor søte kaker.


Ingredienser

Sjokoladekake:
100g 70% kokesjokolade
3 egg
3 ss brunt sukker
2 ss creme fraiche
50ml nøytral olje
50ml vann
100g hvetemel
1 ts vaniljesukker
1 ts natron

Kirsebær yoghurt mascarponekrem:
1 1/2 boks mascarpone (375g)
2 dl kirsebær yoghurt
1 dl kremfløte 
1 ss gresk yoghurt

Sjokoladekrem: 
80g kokesjokolade
80ml kremfløte


Slik gjør du: 

Begynn med å lage kaken.
Sett stekeovnen på 170° over og undervarme.
Smelt sjokoladen på svak varme i en kjele eller over vannbad hvis du føler deg tryggere på det. Avkjøl så sjokoladen noe.
Pisk så egg og sukker til lett og luftig eggedosis og tilsett den smeltede sjokoladen, olje, creme fraiche og vann. Bland så sammen og bland alt det tørre i en skål. Sikt så inn i kakerøren.
Bland godt og hell kakerøren over i en smurt form.
Stek så kaken midt i ovnen i 35-40 minutter. Avkjøl kaken helt før du deler den og har på kremen.


 
Lag så sjokoladekremen.
Ha sjokolade og kremfløte i en kjele på svak varme eller over vannbad.
Rør så sammen til sjokoladen har smeltet og du har fått en form for ganache.
Hell så over i en skål og sett i kjøleskapet.
Vent et par timer og pisk "ganachen" til det blir sjokoladekrem.
Ha så kremen i en sprøytepose.


 
Lag så kirsebær yoghurt mascarponekremen.
Ha mascarpone, yoghurt og kremfløte i en bolle og pisk godt med en elektrisk visp.
Det skal minne litt om marengs i konsistensen.
Ha så halvparten av kremen i en sprøytepose og la være resten i bollen. Kremen vil ikke smake så mye av yoghurten først, den må stå litt så smaken får satt seg.
La så kremen stå i kjøleskapet til den er stiv nok til å sprøyte på med.


 
Del så kaken i to og smør yoghurt på kaken, ha så på halvparten av kremen i bollen og smør mer yoghurt på den andre bunnen, legg så bunnen over med den smurte siden ned.
Smør så mer yoghurt på den andre siden av den øverste bunnen også, og ha på resten av kremen.
Dekk så kaken med plastfolie og sett i kjøleskapet i minst 4 timer så kremen får satt seg skikkelig.
Fjern så kakeringen og dekk hele kaken med kremen.
Dekorer så kaken med begge kremene ved hjelp av sprøyteposer.
Sett så kaken tilbake i kjøleskapet, helst over natten så smakene får satt seg.



 
Tips: Skulle du ha mer til overs av kremene kan du lage en dessert. Knus noen kjeks eller kjør griljermel, havregryn og nøtter i foodprosessoren.
Bygg opp og lag en form for tilslørte bondepiker.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat