Raita kan minne litt om tzatziki, men kommer fra det Indiske kjøkken.
Raita er laget av yoghurt og agurk noe som demper de kraftige smakene og heten i maten.
Jeg har i det siste fått sansen for raita, ikke så rart siden jeg er så glad i å lage Indisk inspirert mat.
For meg som er så glad i å bruke krydder i maten og som elsker krydret mat, er det Indiske kjøkken en soleklar favoritt hos meg.
Ingredienser
Du trenger:
4-5 toppede ts Gresk eller Tyrkisk yoghurt
2 mini agurker
2 hvitløksfedd
1-2 bunter koriander
4-5 blader mynte
1/2 ts malt spisskummen
1/2 ts malt koriander
Limesaft
Salt etter smak
Slik gjør du:
Finhakk hvitløk, koriander og mynte og riv agurken på et rivjern.
Bland så sammen alle ingrediensene i en skål og smak til med limesaft og salt.
Dekk så skålen med plastfolie og sett i kjøleskapet så smakene får satt seg.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar