Gå til hovedinnhold

Raita


Raita kan minne litt om tzatziki, men kommer fra det Indiske kjøkken.
Raita er laget av yoghurt og agurk noe som demper de kraftige smakene og heten i maten. 
Jeg har i det siste fått sansen for raita, ikke så rart siden jeg er så glad i å lage Indisk inspirert mat. 
For meg som er så glad i å bruke krydder i maten og som elsker krydret mat, er det Indiske kjøkken en soleklar favoritt hos meg.


Ingredienser

Du trenger: 
4-5 toppede ts Gresk eller Tyrkisk yoghurt 
2 mini agurker
2 hvitløksfedd
1-2 bunter koriander
4-5 blader mynte
1/2 ts malt spisskummen
1/2 ts malt koriander 
Limesaft 
Salt etter smak 


Slik gjør du: 

Finhakk hvitløk, koriander og mynte og riv agurken på et rivjern.
Bland så sammen alle ingrediensene i en skål og smak til med limesaft og salt.
Dekk så skålen med plastfolie og sett i kjøleskapet så smakene får satt seg.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat