Gå til hovedinnhold

Panert torsk med couscous, agurksalat og gulrøtter


Torsk er noe jeg har måttet lære meg å like, men jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke er helt der enda. Det å skulle spise torsk med kun salt og pepper som fremhever smaken av torsken er ikke noe jeg ville ha gått for med det samme. Men heldigvis så finnes det noe som heter krydder, og noe som heter panering, som gjør at torsken blir spiselig for meg også.
Her har jeg laget panert torsk, i paneringen hadde jeg grilljermel, maizena, paprikapulver, hvitløkspulver, salt, pepper og tørket persille.
Så lagde jeg også en agurksalat med litt creme fraiche, gressløk og dill.
Som tilbehør ble det couscous og gulrøtter som jeg først stekte på høy varme på begge sider i grillpannen for å få grillmønster på de, og deretter hadde jeg de i ovnen.
Alt i alt så ble det veldig godt, så sånn kan ihvertfall jeg spise torsk.


Ingredienser

Agurksalat: 
3-4 mini agurker
1-2 bunter dill
8g gressløk
1-2 ss creme fraiche
Sitronsaft
Salt og pepper

Panering til torsken: 
5-6 porsjon stykker torsk
2-3 ss griljermel
1 ss maizena 
1 ss paprikapulver
1 ts hvitløkspulver
1 ts tørket persille
Salt og pepper
+ 1 egg, paprikapulver, salt og pepper 
+ 1 ss hvetemel

Du trenger også: 
2 gulrøtter
1 dl couscous
1 ss olje
1 dl vann
1 ts hvitløkspulver
1 ts løkpulver
2 ts tørket persille
1 liten rødløk


Slik gjør du: 

Begynn med å lage agurksalaten.
Skjær agurken i terninger og finsnitt dill og gressløk. Ha så alt i en skål sammen med creme fraiche, rør om og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Dekk så salaten med plastfolie og sett i kjøleskapet.


 
Sett stekeovnen på 200°C varmluft.
Skjær så gulrøttene i større biter og stek i en forvarmet grillpanne på full guffe til de får grillmønster på hver side.
Ha så gulrøttene i en brødpose og ha i olje, salt og pepper. Gni så litt med posen så gulrøttene blir dekket.
Ha så gulrøttene på et stekebrett med bakepapir og stek i ovnen i 20-25 minutter.


 
Lag så paneringen.
Bland sammen griljermel, maizena, paprikapulver, hvitløkspulver, tørket persille, salt og pepper i en dyp tallerken.
Bland så sammen 1 egg, paprikapulver, salt og pepper i en annen dyp tallerken.
Ha så hvetemel på en tallerken.


 
Finn så frem en kjele og ha i 1 dl vann, 1 ss olje, hvitløkspulver, løkpulver, tørket persille, salt og pepper. Når det fosskoker, trekk kjelen av platen og ha i couscous. Ha så på lokk og la couscousen trekke til seg all væsken. Bland så inn rødløk eller evt. andre grønnsaker hvis du heller ønsker det.


 
Forvarm så stekepannen på middels sterk varme med litt olje.
Tørk så godt av torske porsjon stykkene da de er veldig våte etter at de har blitt tint opp.
Dypp så torsken i melet, så i egg og deretter i paneringen.
Stek så torsken til den er gyllen på begge sider, 1-2 minutter på hver side.
Server med couscous, agurksalat og gulrøtter.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat