Gå til hovedinnhold

Kylling karri med blomkål og squash


Det var på tide med kylling til middag igjen ettersom at det har vært veldig mye vegetarmat og fisk i det siste. 
Da jeg spurte samboeren min om han ville ha noe Indisk eller noe Kinesisk så var svaret Indisk, så derfor ble det enda en Indisk inspirert kylling gryte, en type karri med tomater. Av krydder brukte jeg karri, garam masala og spisskummen.
Selve gryten består av sødmetomater, grønn chili, hvitløk, rødløk, koriander og kokosmelk.
Kyllingen marinerte jeg i yoghurt, litt olje, spisskummen, garam masala og karri.
Så hadde jeg i blomkål og squash som garnityr.
Til slutt serverte jeg med basmatiris og yoghurtbrød med løk og persille. Oppskrift på yoghurtbrødene finner du her. Jeg halverte oppskriften denne gangen, så jeg lagde 4 og ikke 8 som i oppskriften.


Ingredienser

Kylling & Marinade: 
1 kyllingfilet
1 ss nøytral olje
3 ss Gresk eller Tyrkisk yoghurt
1 ts spisskummen
2 ts karri
1 ts garam masala
2-3 klyper salt

Karri: 
300g sødmetomater 
1 grønn chili
2 hvitløksfedd
1 rødløk
2-3 bunter koriander 
1/2 blomkålhode (garnityr)
1/2 squash (garnityr)
1 ts spisskummen
1 ts garam masala
2 ts karri
100ml kokosmelk
200ml vann + 100ml til (tilsettes etterhvert)
Limesaft
Salt etter smak

Du trenger også: 
Basmatiris
Yoghurtbrød (Se oppskrift her)


Slik gjør du: 

Bland sammen krydder, yoghurt og olje i en skål og skjær kyllingen i biter.
Ha så kyllingen i marinaden og bland godt sammen.
Dekk så skålen med plastfolie og sett i kjøleskapet, gjerne natten over.


 
Forbered resten av ingrediensene.
Skjær toppen av tomatene og ha i en kjele med kokende vann, vent til skallet sprekker og ha de over i en skål med kaldt vann.
Finhakk så hvitløk og koriander, grovhakk rødløk og skjær grønn chili i strimler.
Skjær så squash i større biter, vask så blomkålen, og skjær bukettene i skiver.


 
Stek så kyllingen i en wokpanne og ha den over på en tallerken. Sett så tallerkenen til side sålenge.
I samme panne, ha i litt olje og fres løken til den blir blank.
Ha så i hvitløk og chili og la det frese i et par minutter. Ha så i krydderet, rør om og trekk pannen av platen.
Klem så tomatene ut av skallet rett i pannen, mos så tomatene og sett pannen tilbake på platen. La det putre litt og ha i blomkål, bland godt sammen og tilsett kokosmelk og 200ml vann. Finhakk så koriander og ha i pannen sammen med resten.
La det putre i ca. 10 minutter og ha i squashen.
La det putre i ca. 10 minutter til og tilsett mer vann hvis det trengs.
Ha så i kyllingen og la det putre på svak varme. 
Dryss gjerne over litt finhakket koriander eller persille og cashewnøtter før servering.
Server med basmatiris og yoghurtbrød med løk og persille. Risen kokes etter pakkens anvisning. Oppskrift på yoghurtbrød finner du her.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat