Linsegryter er raskt og enkelt å lage, og så smaker det også utrolig godt.
Denne gangen ble det en Indisk inspirert linsegryte med chili, ingefær og vårløk.
Av krydder brukte jeg garam masala, tandoori masala, spisskummen og koriander.
Ellers består gryten av tomater, rødløk, hvitløk og koriander.
Som tilbehør lagde jeg yoghurtbrød med hvitløk og persille og kokte litt basmatiris.
Så om du vil ha en rask, enkel og velsmakende middag, så er denne linsegryten perfekt.
Oppskrift på yoghurtbrød finner du her.
Ingredienser
Linsegryte:
1 dl red split lentils
300g sødmetomater
1 rød chili
2 hvitløksfedd
7-8g ingefær
1 rødløk
1 vårløk
2-3 bunter koriander
1 ts tandoori masala
2 ts garam masala
1 ts malt koriander
2 ts malt spisskummen
330ml kokosmelk
200ml vann
Limesaft
Salt etter smak
Du trenger også:
Basmatiris
Yoghurtbrød eller evt. naan brød (Oppskrift på yoghurtbrød her)
Slik gjør du:
Skyll linsene godt i kaldt vann til de slutter å skumme.
Sett så silen på en skål så vannet får rent av litt.
Kok så opp vann i en kjele og fjern toppen av tomatene, ha så tomatene i kokende vann, vent til skallet sprekker og ha de over i en skål med kaldt vann.
Finhakk så chili, hvitløk, koriander og skjær rødløk i små terninger.
Skjær så det grønneste på vårløken i skrå strimler og grovhakk stilken.
Ingefæren rives rett i gryten med et rivjern.
Fres så løken til den begynner å bli blank, riv så i ingefær og ha i hvitløk, chili og stilken til vårløken. La det frese litt og ha i krydder.
Klem så tomatene ut av skallet og tilsett koriander, mos tomatene og tilsett vann og kokosmelk. La det putre i ca. 10-15 minutter og ha i linsene, la det putre videre på middels varme i 7-10 minutter.
Smak så til med limesaft, salt og evt. bittelitt kajennepepper.
Server med basmatiris og yoghurtbrød eller naanbrød. Risen kokes etter pakkens anvisning, oppskrift på yoghurtbrød med hvitløk og persille finner du her.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar