Gå til hovedinnhold

Hvitløksbrød med timian


Hvitløksbrød er utrolig godt, og passer perfekt som tilbehør til enten en gryterett, eller f.eks lasagne eller moussaka.
Her har jeg laget et hvitløksbrød med timian, men du kan bruke hvilke som helst urter.
Dette brødet lages raskt da deigen ikke trenger å forheve, her er det bare å lage deigen, forme boller og ha de i en form med bakepapir, så skal de heves litt før de stekes.
Du kan selvfølgelig forheve deigen først, og så forme boller å ha i en form og etterheve de for luftigere resultat, men om du venter gjester eller har dårlig tid så går det fint å gjøre det på den førstnevnte måten.
Jeg gikk for den førstnevnte måten da jeg plutselig fant ut at jeg ville lage hvitløksbrød til middagen mens jeg allerede var i gang med middagen.


Ingredienser

Du trenger: 
3-4 hvitløksfedd (avhengig av str)
1-2 ts tørket timian
280g hvetemel
1 ts bakepulver
1/2 ts natron
1 ts tørrgjær
1 ts hvitløkspulver
2-3 klyper salt 
2 ss mykt smør/margarin
2 ss olivenolje 
1,5 dl lunkent vann 
Extra virgin olivenolje til pensling
Litt mer tørket timian for å drysse over


Slik gjør du: 

Begynn med å finhakke hvitløk. 
Bland så sammen alt det tørre i en bolle, inkludert hvitløk og timian.
Ha så i smør/margarin og rør inn med en gaffel, det skal se ganske så smuldrete ut i bollen.
Ha så i olje og lunkent vann og rør sammen og kna til det blir en deig. Deigen skal være litt løs og klissete.
Dryss så over litt til mel og rist med bollen så deigen blir dekket med mel.
Del så deigen i 8 emner og form boller.
Legg så bollene vedsidenav hverandre i en justerbar kakeform med bakepapir, eller evt. i en skål med bakepapir, du må løfte ut bakepapiret før steking hvis så.
La så hvitløksbrødet etterheve til du ser at bollene har vokst og henger sammen, ca. 20-30 minutter.
Sett så stekeovnen på 200°C over og undervarme.
Pensle så brødet med extra virgin olivenolje og dryss over tørket timian.
Stek så brødet midt i ovnen i 15-20 minutter, det skal være gyllent på toppen.
Avkjøl noe før servering, serveres mens det fortsatt er lunt.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat