Kylling gryter er utrolig godt, og så er det også raskt å lage og passer perfekt for travle dager, eller på sånne varme dager når du har lyst til å være ute.
Jeg er utrolig glad i sterk mat, så derfor ble det en hot chili kylling gryte som jeg serverte med basmatiris og yoghurtbrød med løk.
Kylling gryten består av kylling marinert i yoghurt, olje, chilipulver, spisskummen, koriander og gurkemeie. Sødmetomater, rød og grønn chili, hvitløk, rødløk og koriander.
Hvis du liker sterk mat så kan jeg anbefale denne gryten, hvis ikke ville jeg ha redusert chili mengden.
Ingredienser
Kylling & marinade:
1 ss nøytral olje
2 ss Gresk eller Tyrkisk yoghurt
1 ts chilipulver
1 ts malt koriander
1 ts malt spisskummen
1/2 ts gurkemeie
1 ts tupp kajennepepper
1-2 klyper salt
Hot kylling gryte:
1 grønn chili
1 rød chili
2 hvitløksfedd
1 rødløk
8 sødme tomater
2-3 bunter koriander
1 ts malt spisskummen
1 ts malt koriander
1 ts chilipulver
1/2 ts gurkemeie
150ml kokosmelk
150ml vann
Limesaft
Salt
Yoghurtbrød med løk:
1 liten gul løk
2 ss nøytral olje
200g hvetemel
2-3 klyper salt
1/2 ts bakepulver
1/2 ts natron
150g Gresk eller Tyrkisk yoghurt
Du trenger også:
Basmatiris
Slik gjør du:
Begynn med å blande sammen olje, yoghurt og krydderet til marinaden i en skål.
Skjær så kyllingen i små biter og ha i marinaden, bland godt og dekk skålen med plastfolie, sett så kyllingen i kjøleskapet så smakene får satt seg, gjerne natten over.
Skjær så alle grønnsakene som skal i sausen.
Finhakk hvitløk, chili, rødløk og koriander og skjær tomatene i terninger.
Finn så frem en kasserolle og stek kyllingen på full guffe først. Ha så kyllingen over på en tallerken.
I samme panne, skru ned varmen til middels sterk varme og fres løken til den begynner å bli blank.
Ha så i hvitløk og chili og la det frese i et par minutter under omrøring.
Tilsett så krydderet, rør om og ha i tomatene. Mos så tomatene noe, og ha i kokosmelk, vann og koriander, smak så til med salt. La så sausen putre i 15-20 minutter til den har redusert og tyknet. Ha så i kyllingen og la det putre på svak varme i ca. 5 minutter til.
Mens det putrer i kasserollen.
Finhakk så løken for yoghurt brødene.
Ha så 2 ss olje i en kjele og fres løken til den blir blank.
Forvarm så en stekepanne på middels sterk varme, ikke ha olje i pannen da yoghurtbrødene stekes i en tørr panne.
Kok så risen etter pakkens anvisning.
Bland så sammen mel, bakepulver, natron og salt i en bolle og ha i løken med oljen.
Ha så i yoghurt og bland sammen med en gaffel eller skje først og ta over for hånd etterhvert som deigen begynner å samle seg. Kna så deigen til den blir jevn og del deigen i 4 emner.
Form så flate ovale brød med hendene ved å trykke de flate.
Stek så brødene i pannen, de skal heve i pannen og ha brune flekker på hver side når de er ferdige.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar