Gå til hovedinnhold

Blomkål karri med linser, paprika og squash


Blomkål er utrolig godt, og passer perfekt i vegetarretter. Jeg kom til å tenke på at det var lenge siden jeg hadde spist blomkål sist, så da hev jeg det bare i kurven også når jeg stod i grønnsaks avdelingen på butikken.
Samtidig som at jeg måtte lage noe raskt til middag, så ble det best å lage en karri, siden det går raskt og kan bli veldig smakfullt og godt.
I karrien brukte jeg blomkål som jeg marinerte i litt krydder, rødløk, rød og grønn chili, paprika, squash, tomater og koriander.
Denne karrien ble ganske så spicy, men det gjør ikke noe for meg siden det er sånn jeg liker det. 
Så om du vil ha en rask middag med mye smak og om du tåler sterk mat, så er dette en perfekt middag for deg. Bare ikke bli skremt av den lange ingrediens listen, det er tross alt bare krydder. Du må gjerne bruke karri, garam masala og tandoori masala om du ikke har like mange krydder som meg. Jeg var tom for karri, så det var egentlig det som gjorde at jeg måtte bruke så mye forskjellig krydder.
Dette er en vegansk oppskrift. 


Ingredienser

Blomkål & Marinade:
1/2 blomkål hode 
1-2 ss nøytral olje
1 ts malt spisskummen
1 ts malt koriander
1 ts bukkehornkløver
1/2 ts gurkemeie
1/2 ts chilipulver
1 ts paprikapulver

Karri: 
1 rødløk
1/2 rød chili
1 grønn chili
2 hvitløksfedd
5 sødmetomater
2-3 bunter koriander
1 ts chilipulver
1 ts malt spisskummen
1 ts malt koriander 
1/2 ts gurkemeie
1/2 ts bukkehornkløver
1 ts garam masala
1/2 ts tandoori masala
1 ts paprikapulver 
250ml kokosmelk
100ml vann
1 dl red split lentils
1/2 spisspaprika (garnityr)
1/2 squash (garnityr)
Limesaft 
Salt etter smak 

Du trenger også: 
Basmatiris


Slik gjør du: 

Plukk så ut buketter av blomkål og ha i en sil, skyll så blomkålen godt og ha den i en skål eller evt. i en dyp tallerken. Ha så i olje og krydder og bland sammen.
Skjær så resten av grønnsakene.
Skjær paprika i strimler og squash i større biter og ha i en skål, dette skal være garnityr.
Finhakk hvitløk og chili, skjær så rødløk i mindre terninger. Skjær så tomater i terninger og finhakk koriander.
Skyll så linsene godt i kaldt vann til de slutter å skumme og sett silen på en skål så vannet får rent av litt.


Finn så frem en wokpanne og fres blomkålen på middels sterk varme i et par minutter.
Ha så i chili, hvitløk, løk og tomater og la det frese til tomatene begynner å slippe væske.
Ha så i kokosmelk, og vann og rør om.
Ha så i krydderet og koriander og la det putre i ca. 5 minutter.
Ha så i linser, squash og paprika og la det putre til linsene er gjennomkokt, ca. 7-10 minutter. Smak så til med limesaft og salt.
Server med basmatiris, risen kokes etter pakkens anvisning.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

  1. Jeg må si at jeg virkelig har fått sansen for vegetarmat etter at jeg fant bloggen din 😍 Du deler så mange gode oppskrifter!

    SvarSlett
    Svar
    1. Vegetarmat er jo så godt, og så lett å lage 🤩 Tusen takk for det 🤗

      Slett

Legg inn en kommentar

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat