Gå til hovedinnhold

BBQ fajita kylling i hot dog brød med guacamole, hvitløksdressing og barbecuesaus


I forbindelse med at jeg lagde hot dog brød og at jeg ikke spiser pølser, så måtte jo jeg bruke hot dog brødene til noe, til hva da? Tenker du sikkert.
Jeg liker jo å prøve ut nye ting, finne på nye oppskrifter og av og til så kommer jeg til å tenke på litt uvanlige ting.
Det begynte egentlig med at samboeren spurte om jeg skulle lage noe med kylling til middag, det første jeg tenkte på var kylling fajitas med røkt paprikapulver som jeg er så glad i. Men så tenkte jeg at det har jeg laget så mange ganger at nå vil jeg lage noe nytt. 
Så da endte jeg opp med å lage hot dog brød, og fylte de med rester av hjertesalat og kylling med paprika, rødløk, og jalapeno.
Jeg lagde også en guacamole, hvitløksdressing og barbecuesaus saus.
Jeg kunne ha lagt til hele oppskriften, men jeg valgte å dele hot dog brød oppskriften i eget innlegg, og barbecuesaus har jeg allerede oppskrift på her på bloggen, så den tok jeg heller ikke med. Grunnen til at jeg tok denne beslutningen var egentlig av forskjellige grunner. Blandt annet for å ikke skremme bort mine kjære lesere med lange oppskrifter og ingrediens lister, og fordi barbecuesaus og hot dog brød er noe folk flest heller kjøper på butikken. Så hvis du har lyst til å lage selv, eller har tid til det, så finner du oppskriften på hot dog brød her, og oppskriften på barbecuesaus her.


Ingredienser

Kylling & Marinade: 
1 kyllingfilet
2 ts røkt paprikapulver
1 ts malt spisskummen
1 ts malt koriander
1 ts løkpulver
1 ts chilipulver 
1 ts tørket oregano
Salt og pepper

Hvitløksdressing: 
2 hvitløksfedd
3-4 ss creme fraiche
1-2 ts tørket dill
1-2 bunter bladpersille
Salt og pepper

Guacamole: 
2 hvitløksfedd
1 jalapeno
1 rød chili
1-2 bunter koriander 
1 avokado
1-2 ss creme fraiche 
1 ts spisskummen 
Limesaft 
Salt og pepper

Du trenger også: 
2 hvitløksfedd 
1 rødløk
1 jalapeno
1/2 spisspaprika
Barbecuesaus (Se oppskrift her)
Hot dog brød (Se oppskrift her)
Hjertesalat


Slik gjør du: 

Begynn med å skjære kyllingen i små biter og ha i en skål, ha så i olje og krydder og bland godt sammen. Dekk så skålen med plastfolie og sett i kjøleskapet i noen timer så smakene får satt seg, gjerne natten over.


 
Skjær så alle grønnsakene så du har det klart, jeg bare hakket og skjærte alt på samme brett. 
Finhakk hvitløk og fordel på tre.
Skjær løk i terninger, og jalapeno og paprika i små strimler.
Finhakk så koriander, chili og jalapeno for guacamolen.
Finhakk så persille for hvitløksdressingen, evt. fersk dill hvis du har.


 
Lag så hvitløksdressing.
Ha creme fraiche i en skål, ha i hvitløk, dill og persille og smak til med salt og pepper. Dekk så skålen med plastfolie og sett i kjøleskapet så smakene får satt seg.


 
Lag så guacamole.
Ha avokado, creme fraiche, hvitløk, koriander, chili, jalapeno og spisskummen i foodprosessoren, kjør glatt og smak til med limesaft, salt og pepper.


 
Stek så kyllingen i en panne på sterk varme. Ha så i rødløk, hvitløk, jalapeno, paprika og chili, la det frese litt og ha i barbecuesaus, ca. 3-4 ss, rør om og la det frese litt til.


 
Server med hjertesalat i hot dog brød med guacamole, hvitløksdressing og barbecuesaus.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

Legg inn en kommentar

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat