Etter at jeg lagde kylling larb her forleden ville jeg også prøve å lage en vegetar versjon av denne retten. Eller en vegansk versjon blir det vel da jeg kun har brukt plantebaserte ingredienser.
Jeg ble faktisk veldig fornøyd med vegetardeigen jeg lagde, fordi det ser jo faktisk ut som kjøttdeig av storfe, men smaker ikke sånn selvsagt, bare enda bedre.
Istedenfor fish sauce eller oyster sauce som brukes i den orginale versjonen lagde jeg heller en vegansk saus av soyasaus, honning og tamarind paste.
Vegetardeigen består av grønne linser, sjampinjong, aromasopp, østerssopp, solsikkekjerner og cashewnøtter.
Ingredienser
Vegetardeig:
1 dl tørre grønne linser
50g solsikkekjerner
1 håndfull cashewnøtter
2 aromasopp
2 sjampinjonger
4 østerssopp
1 ts chilipulver
1 ts malt koriander
2 ts paprikapulver
1 ts tupp kajennepepper
Vegansk larb:
3 ss basmatiris (brunes i pannen)
Vegetardeig
1 sjalottløk
2 hvitløksfedd
1 rød chili
1 vårløk
2-3 bunter koriander
Saus:
3 ss soyasaus
2 ts tamarind paste
1 ss honning
Du trenger også:
Basmatiris
Hjertesalat
Slik gjør du:
Begynn med å forberede vegetardeigen.
Skyll linsene godt i kaldt vann og kok de til de blir møre, dette tar ca. 30-40 minutter. Jeg kokte linsene til vannet hadde fordampet, hvis det er mer vann i kjelen må du sile det av.
I mellomtiden brun risen som skal i larb'en.
Ha 3 ss ris i en tørr panne på middels varme og brun risen, rør om så risen blir jevnt brunet, avkjøl så risen noe og kjør den til grovt pulver i en foodprosessor eller bruk en morter. Ha så "rispulveret" i en skål.
Rist så solsikkekjernene i en tørr panne.
Ha så solsikkekjernene i en foodprosessor sammen med cashewnøtter og kjør til det blir pulverisert.
Ha så i sopp og krydder og kjør til det blir postei ut av det.
Finhakk så hvitløk, chili, sjalottløk og koriander og skjær vårløken i strimler.
Stek så vegetardeigen.
Ha litt olje i en panne og ha i sopp posteien og linsene.
Det ser ikke lovende ut først, men du må røre og hakke hele tiden, så skal det se ut som kjøttdeig til slutt.
Bland så sammen soyasaus, honning og tamarind paste i en kopp.
Ha så i risen du brunet og kjørte til pulver, hvitløk, chili, sjalottløk, koriander og vårløk. Bland sammen og hell over sausen.
Server i hjertesalat blander med ris. Hjertesalaten skylles og tørkes og risen kokes etter pakkens anvisning.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar