Gå til hovedinnhold

Søtpotet taco med cashew guacamole


Jeg fikk lyst på taco, og siden jeg kjøpte en søtpotet på butikken fordi jeg kom til å tenke på at det er en stund siden jeg spiste det sist, så passet det jo utmerket å lage søtpotet taco.
Jeg lager alltid lefsene mine selv, men det er helt opp til deg om du ønsker å lage de selv eller bruke ferdige. Jeg legger likevel ved oppskrift og fremgangsmåte på lefsene, så er det helt opp til deg å avgjøre hva du vil gjøre.
Søtpoteten skjærte jeg i terninger og krydret med spisskummen, malt koriander, røkt paprikapulver, løkpulver, chilipulver og tørket oregano, så stekte jeg de i ovnen på varmluft, jeg skjærte også litt rødløk, spisspaprika, sjampinjong, jalapeno og chili som jeg hadde i ovnen sammen med søtpotetene etterhvert.
Så må vi ikke glemme guacamolen, det blir jo ikke taco uten det.
Denne gangen ville jeg lage en cashew guacamole, altså en guacamole med cashewnøtter. Denne oppskriften er kun laget med plantebaserte ingredienser og er derfor vegansk.


Ingredienser

Tortillalefser: 
300g hvetemel
1-2 klyper salt
1/2 ts bakepulver
2 ss nøytral olje
150ml vann

Søtpotet tacofyll: 
1 søtpotet
1-2 ss nøytral olje
1 ts malt koriander
2 ts spisskummen
2 ts røkt paprikapulver
1 ts løkpulver
1 ts chilipulver (Meksikansk)
1 ts tørket oregano
2-3 klyper salt
1 ts tupp kajennepepper 
1 rødløk
3/4 spisspaprika
2 store sjampinjonger
1 jalapeno
1 rød chili

Cashew guacamole: 
1 jalapeno
1 rød chili
2 hvitløksfedd
2-3 bunter koriander
1 håndfull cashewnøtter
2 avokado
1 ts spisskummen
Limesaft
Salt og pepper


Slik gjør du: 

Begynn med å lage lefsene, bruker du ferdige kan du hoppe rett til neste steg.
Bland sammen alt det tørre i en bolle og ha i olje og vann, rør så sammen med en gaffel eller skje først og ta over for hånd etterhvert som deigen begynner å samle seg. Kna så deigen til den er jevn og slipper bollen lett.
Dekk så bollen med plastfolie og la den stå på benken å hvile i ca. en halvtimes tid.
Kjevle så ut lefsene og stek de.
Ha litt mel på benken eller på en bakematte med bakepapir og del del deigen i 8 emner.
Form så emnene runde, trykk de flate og kjevle ut lefsene med litt mel, vend på lefsen mens du kjevler ut for å få den så rund som mulig.
Stek så lefsene i en varm tørr panne på middels varme. De skal blåse seg opp og få brune flekker på hver side.
Det er to måter å gjøre dette på.
Har du noen som kan hjelpe deg kan en kjevle ut og den andre steke.
Er du alene er det bedre å legge lefsene på et stort ark av bakepapir med mellomrom mellom hver lefse, så klipper du rundt og klasker lefsen ned i pannen med bakepapiret opp og drar det av etterhvert som lefsen begynner å bli gjennomstekt, det vil begynne å løsne av seg selv.
Pakk så de ferdige lefsene godt inn i aluminiumsfolie, det er viktig at de ikke får noe form for luft da de vil bli veldig seige.


 
Skjær så søtpotet i terninger og ha i en brødpose, ha så i olje og krydder og gni på posen så krydderet blir godt fordelt.
Fordel så søtpotet terningene på et stekebrett med bakepapir og stek midt i ovnen på 200°C varmluft i 15 minutter. Ta vare på posen du brukte til å krydre søtpoteten med.
I mellomtiden, skjær paprika, rødløk og sjampinjong i større biter og skjær chili og jalapeno i strimler.
Ha så dette i posen og gni med posen så grønnsakene får resten av krydderet på seg. 
Når 15 minutter har gått, ta brettet ut av ovnen og hell over grønnsakene, bland lett sammen og sett tilbake i ovnen i 5 minutter.


 
Lag så guacamole.
Finhakk hvitløk, chili, jalapeno og koriander og ha i en foodprosessor sammen med avokado, cashewnøtter og spisskummen, skvis over godt med lime og kjør glatt, dytt ned eventuelle rester som samler seg langs sidene.
Smak så til med salt og pepper, og evt. mer lime.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat