Gå til hovedinnhold

Søt og krydret linse gryte


Jeg måtte lage noe raskt til middag, samtidig som jeg måtte bruke det jeg hadde. Så da ble det å lage en linsegryte med red split lentils og det jeg hadde av grønnsaker og krydder. Krydder er vel noe jeg har hele tiden da jeg har en krydder skuff som nesten er full + at jeg har mer i skapet, så det må jo nesten tyde på at jeg er utrolig glad i krydder.
Men tilbake til linsegryten som da består av sødmetomater, løk, rød chili, hvitløk, padronpaprika, kokosmelk og ananasjuice.
Av krydder har jeg brukt spisskummen, koriander, garam masala, tandoori masala, chilipulver og kajennepepper.
Denne oppskriften er vegansk, serveres med basmatiris.


Ingredienser

Søt og krydret linsegryte: 
200g sødmetomater
1 gul løk
1 rød chili
2 hvitløksfedd
3 padronpaprika
1,5 dl tørre røde linser (red split lentils)
1 ts malt koriander
1 ts malt spisskummen
2 ts garam masala
3 ts tandoori masala 
1 ts chilipulver
1 ts tupp kajennepepper
2 dl ananasjuice
2 dl kokosmelk
2 dl vann
1-2 bunter koriander
Salt etter smak 

Du trenger også: 
Basmatiris
Cashewnøtter


Slik gjør du: 

Begynn med å forberede alle ingrediensene.
Skjær først toppen av tomatene og ha i en kjele med kokende vann, vent til skallet sprekker og ha de over i en skål med kaldt vann.
Finhakk så hvitløk og chili, skjær så løk og padronpaprika i terninger.
Finhakk så koriander etterhvert mens det putrer i pannen.
Skyll så linsene godt i kaldt vann til de slutter å skumme og sett silen på en skål så vannet får rent av litt.


 
Ha så litt olje i en kasserolle eller bruk en wokpanne som meg hvis du har en.
Fres så løken til den blir blank og ha i hvitløk, chili og padronpaprika.
La det frese i et halvt minutt og ha i krydderet, bland så alt godt sammen og klem tomatene ut av skallet, mos så tomatene og ha i kokosmelk, ananasjuice og vann. La det putre under lokk i ca. 10 minutter, smak til med salt og evt. mer tandoori masala og ha i linsene og koriander, ha så på lokket og la linsene koke inn sammen med resten, ca. 7-10 minutter.
Ha så over noen cashewnøtter og server med basmatiris, og evt. yoghurtbrød. 
Risen kokes etter pakkens anvisning.
Oppskrift på yoghurtbrød finner du her, yoghurtbrødene kan også lages vegansk.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat