Quinoa er utrolig godt og så er det også utrolig raskt og enkelt å lage.
Det passer utmerket som tilbehør, men også som et mellommåltid eller når du vil ha noe litt annerledes til frokost eller kvelds.
Her har jeg kokt inn quinoa med rød og grønn chili, hvitløk, rødløk, tomater og squash. Av krydder brukte jeg spisskummen, malt koriander, garam masala, tandoori masala, paprikapulver og kajennepepper.
Jeg lagde også de berømte yoghurtbrødene mine til, som også lages så enkelt som å blande sammen deigen, og best av alt, deigen trenger ikke å heve, så det er bare å hive de i en stekepanne å steke de.
Oppskriften er vegetarisk pga yoghurten, men de kan lages vegansk ved å bytte ut yoghurten med en plantebasert yoghurt.
Ingredienser
Spicy quinoa:
1 rød chili
1 grønn chili
2 hvitløksfedd
1 rødløk
1/2 squash
8 sødmetomater
1 dl quinoa
1 ts malt koriander
1 ts malt spisskummen
1 ts garam masala
ts tandoori masala
1 ts paprikapulver
1 ts tupp kajennepepper
2 ts tørket persille
2 ts tamarind paste
2 dl vann
Salt etter smak
Yoghurtbrød:
200g hvetemel
1/2 ts bakepulver
1/2 ts natron
1-2 klyper salt
2 ss nøytral olje
150g Gresk yoghurt
Slik gjør du:
Begynn med å skjære alle grønnsakene.
Finhakk hvitløk, rød og grønn chili og skjær rødløk, tomater og squash i terninger.
Skyll så quinoa godt i varmt vann og deretter i kaldt vann, sett så silen på en skål så vannet får rent av litt.
Ha så litt olje i en kasserolle og fres løk, hvitløk og chili til løken begynner å bli blank.
Ha så i krydder og ha i tomatene og squash.
La det frese under omrøring i ca. et halvt minutt og tilsett vann og tamarind paste.
Smak så til med salt og ha i quinoaen. Skru så ned varmen til middels og ha på lokket.
La quinoaen trekke under lokk til all væsken har fordampet. Dette tar 10-15 minutter, bare følg med så den ikke går i bunnen.
Dryss så over persille før servering.
I mellomtiden.
Forvarm stekepannen på middels sterk varme. Ikke ha noe olje i pannen da yoghurtbrødene stekes i en tørr panne.
Bland sammen alt det tørre i en bolle og tilsett olje og yoghurt, rør først sammen med en gaffel eller skje først, og ta over for hånd etterhvert som deigen begynner å samle seg, kna så deigen til den blir jevn.
Del så deigen i 4 emner og trykk brødene flate med hendene.
Stek så brødene i pannen, de skal heve i pannen og ha brune flekker på hver side.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar