Gå til hovedinnhold

Spicy kylling boller med tomat, chili og paprika saus


Det var på tide med litt kylling igjen, så da fant jeg ut at jeg skulle lage spicy kylling boller med tomat, chili og paprika saus og en tomat salsa med spisspaprika, padronpaprika og rødløk.
Kylling bollene består av hvitløk, rød chili,
jalapeno, koriander og bladpersille. Av krydder har jeg brukt spisskummen, koriander, røkt paprikapulver og chilipulver. 
Kylling bollene ble utrolig saftige og gode, og ikke minst spicy.  


Ingredienser

Kylling boller: 
2 kyllingfileter
1 rød chili
1 jalapeno
2 hvitløksfedd
1-2 bunter koriander
1-2 bunter bladpersille 
1 egg 
1 ts malt spisskummen
1 ts røkt paprikapulver
1 ts malt koriander 
1 ts chilipulver (Meksikansk)
1 ts tupp kajennepepper 
Salt 

Tomat, chili og paprika saus:
9 cherrytomater
6 sødmetomater
1/4 spisspaprika
1 rød chili 
1/2 rødløk 
2 hvitløksfedd 
2 ts spisskummen
1 ts koriander malt
1 ts tupp kajennepepper 
150ml vann
Limesaft 
Salt etter smak

Tomat salsa: 
1 biff tomat
1/4 spisspaprika
2 padronpaprika
1/2 rødløk 
Limesaft
Salt og pepper

Du trenger også: 
Basmatiris


Slik gjør du: 

Begynn med å lage farsen til kylling bollene.
Finhakk hvitløk, chili, jalapeno, koriander og bladpersille.
Fjern så evt. brusk og sener fra kyllingen, og ha i foodprosessoren sammen med hvitløk, chili, jalapeno, koriander, bladpersille og krydderet, ha så i egget og kjør glatt til du får en farse. Dytt ned eventuelle rester som samler seg langs sidene.
Ha så farsen i en bolle og tilsett griljermel, bland godt og dekk bollen med plastfolie. Sett så bollen i kjøleskapet så smakene får satt seg.


 
Lag så sausen.
Fjern toppene av tomatene og ha de i en kjele med kokende vann, vent til skallet sprekker og ha de over i en skål med kaldt vann.
Finhakk så hvitløk og rød chili, og skjær paprika og rødløk i terninger. Du trenger ikke å være så nøye da sausen skal kjøres glatt med stavmikser etterpå.
Ha så litt olje i en kjele og klem tomatene ut av skallet.
Ha så i hvitløk, chili, paprika og krydder, mos tomatene og ha i vann.
La så sausen putre på middels varme i 15-20 minutter og smak til med limesaft og salt.
Kjør så sausen glatt med stavmikser.


 
Lag så tomat salsaen.
Skjær tomater, paprika og rødløk i terninger og ha i en skål eller bolle. Ha så i limesaft, salt og pepper.


 
Form så kylling bollene og stek de.
Finn frem et skjærebrett og kle det med plastfolie.
Form så runde boller, og legg de på plastfolien.
Ha så litt olje i pannen og vent til pannen er varm. Stek så bollene på middels sterk varme og snu de etterhvert. Når de begynner å bli gjennomstekt, så litt vann i sausen, ca. 50ml og hell sausen i pannen.
Skru så ned platen til middels varme og la kylling bollene ligge å trekke i sausen i ca. 5-10 minutter.
Server med ris og tomat salsa. Risen kokes etter pakkens anvisning.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat