Gå til hovedinnhold

Sjokolademousse med tørket appelsin og mandler


Jeg fikk lyst til å lage en dessert, egentlig så burde denne vært delt i påsken, men pytt pytt, bedre sent enn aldri.
Her har jeg laget en sjokolademousse med appelsin og mandler. Appelsinen har jeg skjært i tynne skiver og tørket i ovnen på varmluft, det tar litt tid, men det gjør at appelsinen blir mer godteri aktig.
For å ha noe crunch i moussen hadde jeg i mandler. 
Selve moussen smaker ikke så mye appelsin, så hvis du vil ha mer appelsinsmak i moussen må du tilsette appelsinskall. Men når man spiser den så får man noen biter av tørket appelsin og noen av mandler, så da kjenner man appelsinsmaken. Jeg ville ikke ha for mye appelsinsmak, men kun et lite "hint" av det.
Oppskriften fyller 2-4 glass. Kan fort bli veldig mektig, så det anbefales å lage flere og mindre porsjoner.


Ingredienser

Du trenger:
1 appelsin 
1 liten håndfull mandler
2 egg 
100g 70% kokesjokolade
1 appelsin
1 dl kremfløte


Slik gjør du: 

Begynn med å tørke appelsin, dette bør gjøres en kveld i forveien.
Sett stekeovnen på 100°C varmluft.
Skjær så appelsinen i tynne skiver og legg på en papirbit, tørk så appelsin skivene noe og legg de på bakepapir.
Sett så stekebrettet midt i ovnen i ca. 1 time til en halvannen time.
Dekk så til appelsinskivene og la de ligge på benken over natten. Jeg bare brettet over bakepapiret og lot de ligge sånn.


 
Forbered så ingrediensene til moussen.
Fjern skallet av de tørkede appelsin skivene og skjær fruktkjøttet i små biter.
Grovhakk så mandlene, eller bruk ferdig oppskårede mandler i skiver som fås kjøpt i de fleste dagligvarebutikker.
Skill så eggehvitene fra eggeplommene og ha i skåler hver for seg.
Smelt så sjokoladen og ha i appelsinsaft, evt. appelsinskall hvis du vil ha mer appelsinsmak i moussen.
Avkjøl så sjokoladen og rør inn eggeplommene.
Pisk så kremfløten stiv og bland sammen med sjokoladen.
Pisk så eggehvitene stive og vend dette inn vekselvis i 2-3 omganger.
Vend så inn mandler og tørket appelsin mot slutten og fordel moussen i glass.
Du kan godt bruke mindre glass enn det jeg brukte og heller fordele på fire, da det ble veldig mektig med kun to. La så moussen stå i kjøleskapet i 2-4 timer. Denne moussen er ganske så fast i konsistensen.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat