Gå til hovedinnhold

Sjokolademousse i sjokolade skåler med sjokoladehjerter


Jeg fikk lyst til å lage en dessert, og så glad som jeg er i mørk sjokolade var valget ganske så enkelt. Sjokolademousse i sjokolade skåler med sjokolade hjerter.
Noe jeg faktisk har villet prøve å lage en stund nå, og har sett etter halvkule silikonformer, men har ikke funnet det. Så kom jeg til å tenke på at jeg har jo en muffins silikonform, og den egner seg jo bedre som en skål siden den er flat under. Det blir kanskje litt små porsjoner, men med sjokolade i alle tre elementene så blir det nok, tro meg.
Oppskriften gir 6 porsjoner.


Ingredienser

Sjokolade skåler og hjerter: 
100g 70% kokesjokolade

Sjokolademousse: 
100g 70% kokesjokolade
1 egg 
100ml kremfløte


Slik gjør du: 

Begynn med å smelte sjokoladen for skålene og hjertene og avkjøl noe. Du kan enten smelte sjokoladen over vannbad eller i en kjele på svak varme.
Finn så frem en silikonform og et skjærebrett som du dekker med plastfolie.
Ha så 1,5 ts sjokolade i hvert hull i silikonformen. Bruk så en pensel til å dra opp sjokoladen og for å forme skålene.
Sett så i fryseren i 20-30 minutter. 
Finn så frem en hjerte utstikker og ha i 1,5 ts sjokolade, fordel sjokoladen utover utstikkeren så det blir et hjerte, løft så opp utstikkeren og gjenta samme prosess for å lage resten av hjertene. 
Sett så hjertene i fryseren eller i kjøleskapet. De skal stikkes ned i moussen rett før servering.
Ta så ut igjen muffins silikonformen og pensle sidene med resten av sjokoladen på nytt så skålene blir tykkere. Sett så skålene tilbake i fryseren.


 
Lag så sjokolademoussen.
Smelt sjokoladen på svak varme i en kjele eller over vannbad og avkjøl noe.
Skill så eggeplommene fra eggehvitene og ha i skåler for seg selv.
Pisk så kremfløten stiv.
Bland så eggeplommen i sjokoladen og ha dette oppi kremen, bland sammen til det er godt blandet, du må bruke en håndmikser, ellers vil det bare bli masse klumper.
Pisk så eggehviten stiv og vend inn i sjokoladekremen.


 
Få så sjokolade skålene ut av formen, her må du være forsiktig og tålmodig, hvis ikke så går det galt. Jeg fikk ut 5 av 6 like hel. 
Fordel så sjokolademoussen i sjokolade skålene og sett i kjøleskapet i minst 4 timer, men helst natten over. 
Dekk så til med plastfolie. Du kan sette de i en kakeform og ha over plastfolie eller så kan du bare sette de på en tallerken og ha en bolle over, da unngår du at sjokolademoussen får "kjøleskapssmak".
Stikk så nedi hjertene før servering, og nyt.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat