Risboller er utrolig enkelt å lage og så smaker det også utrolig godt.
Jeg personlig er ikke så glad i sushi, men disse risbollene er et unntak.
Her har jeg brukt røkt laks og avokado, avokadoen har jeg rullet inn i laksen. Du kan også bruke røkt ørret hvis du har det eller hvis du ønsker å bruke det istedenfor.
Dette er en fin ting å lage hvis du vil imponere gjestene og det passer sikkert også på sushi tallerkenen.
Jeg lagde også en kjapp saus som passer utmerket til akkurat dette.
Sausen er laget av soyasaus, sesamolje, lime og honning.
Ingredienser
Risboller:
2,5 dl ris
200g røkt laks eller ørret
1 avokado
Saus:
2 ss soyasaus
2 ss sesamolje
1 ts honning
Limesaft
Du trenger også:
Sorte og hvite sesamfrø
Slik gjør du:
Begynn med å koke risen. Risen kokes etter pakkens anvisning. Ha så risen i en sil men ikke skyll risen, da den må være klebrig. Avkjøl så risen noe.
Skjær så laks i strimler og avokado i terninger.
Rull så avokadoen i laksen, og legg på et skjærebrett med skjøten ned.
Finn så frem litt plastfolie og ha ca. 1 ss ris i bunnen, legg så laks og avokado rullen i midten og dekk med ca. 1/2 ss til med ris. Klem så sammen og form til en ball med hjelp av plastfolien. Dryss så over sorte sesamfrø før servering.
Lag så sausen.
Bland sammen soyasaus, sesamolje og honning og smak til med lime.
Dryss så over hvite sesamfrø.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar