Jeg spiser sjelden salat, hvorfor, det vet jeg ikke, så det kan jeg ikke helt svare på.
Jeg tenkte det var på tide å lage noe med salat, så da ble det å lage lettuce wraps.
Som fyll ble det bulgur, pulled chicken og en enkel salat med det jeg hadde i kjøleskapet.
Kyllingen er marinert i en yoghurtbasert karri marinade som da består av yoghurt, nøytral olje, karri, spisskummen, koriander og chilipulver.
Så skjærte jeg noen tomater, litt paprika og rødløk som jeg hadde i en skål sammen med litt extra virgin olivenolje, limesaft, salt og pepper.
Så lagde jeg også en hvitløksdressing av creme fraiche.
Ingredienser
Pulled chicken:
1 kyllingfilet
2 ss nøytral olje
2 ss gresk yoghurt
2 ts karri
1 ts malt spisskummen
1 ts malt koriander
1 ts chilipulver
1 ts tørket persille
1 ts tupp kajennepepper
2-3 klyper salt
Hvitløksdressing:
2 hvitløksfedd
1-2 bunter bladpersille (eller 2 ts tørket persille)
1 bunt dill (eller 1 ts tørket dill)
3 store ss creme fraiche
Salt og pepper
Salat:
10 sødmetomater
1 liten rødløk
1 mini snack paprika
1 ss extra virgin olivenolje
Limesaft
Salt og pepper
Du trenger også:
1 dl bulgur + 2 dl vann og salt til koking
Hjertesalat
Cashewnøtter
Slik gjør du:
Begynn med å lage marinaden til kyllingen.
Bland sammen yoghurt, olje og krydder i en skål og bland sammen.
Fjern så evt. brusk og sener fra kyllingfileten og legg den i marinaden.
Dekk så skålen med plastfolie og sett i kjøleskapet så smakene får satt seg, gjerne natten over.
Lag så hvitløksdressing.
Finhakk hvitløk og urter og ha i en skål sammen med creme fraiche, bland godt og smak til med salt og pepper.
Du velger selv om du vil bruke tørket persille og dill eller fersk avhengig av det du ha, men det går fint an å bruke begge deler. Ferske urter er selvfølgelig best, men om du ikke har det så skader det ikke å bruke tørkede. Jeg hadde kun fersk persille, så jeg måtte bruke tørket dill.
Dekk så skålen med plastfolie og sett i kjøleskapet så smakene får satt seg.
Skjær så sødme tomater i båter og paprika og rødløk i strimler. Ha så dette i en skål og ha i extra virgin olivenolje og skvis over litt limesaft, smak så til med salt og pepper.
Sett så stekeovnen på 200°C varmluft.
Finn så frem et stekebrett og ha på bakepapir eller aluminiumsfolie.
Legg så kyllingen på brettet og stek den midt i ovnen i 15-20 minutter.
Ha så kyllingen over på en tallerken og dra den fra hverandre med to gafler.
Kok så bulgur etter pakkens anvisning med salt.
Vask så salatbladene, og tørk de noe.
Ha så litt dressing i bunnen av salatbladet og legg over 1 toppet ss bulgur, ha så kyllingen over der igjen og deretter tomat salaten. Ha så på litt mer dressing og dryss over litt cashewnøtter, både hele og knuste.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar