Gå til hovedinnhold

Pulled chicken lettuce wraps med bulgur og hvitløksdressing

Jeg spiser sjelden salat, hvorfor, det vet jeg ikke, så det kan jeg ikke helt svare på.
Jeg tenkte det var på tide å lage noe med salat, så da ble det å lage lettuce wraps.
Som fyll ble det bulgur, pulled chicken og en enkel salat med det jeg hadde i kjøleskapet.
Kyllingen er marinert i en yoghurtbasert karri marinade som da består av yoghurt, nøytral olje, karri, spisskummen, koriander og chilipulver.
Så skjærte jeg noen tomater, litt paprika og rødløk som jeg hadde i en skål sammen med litt extra virgin olivenolje, limesaft, salt og pepper.
Så lagde jeg også en hvitløksdressing av creme fraiche.


Ingredienser

Pulled chicken: 
1 kyllingfilet
2 ss nøytral olje
2 ss gresk yoghurt
2 ts karri
1 ts malt spisskummen
1 ts malt koriander
1 ts chilipulver
1 ts tørket persille 
1 ts tupp kajennepepper
2-3 klyper salt

Hvitløksdressing: 
2 hvitløksfedd
1-2 bunter bladpersille (eller 2 ts tørket persille)
1 bunt dill (eller 1 ts tørket dill)
3 store ss creme fraiche
Salt og pepper

Salat:
10 sødmetomater
1 liten rødløk
1 mini snack paprika
1 ss extra virgin olivenolje
Limesaft
Salt og pepper 

Du trenger også:
1 dl bulgur + 2 dl vann og salt til koking 
Hjertesalat
Cashewnøtter 


Slik gjør du: 

Begynn med å lage marinaden til kyllingen.
Bland sammen yoghurt, olje og krydder i en skål og bland sammen.
Fjern så evt. brusk og sener fra kyllingfileten og legg den i marinaden.
Dekk så skålen med plastfolie og sett i kjøleskapet så smakene får satt seg, gjerne natten over.


 
Lag så hvitløksdressing.
Finhakk hvitløk og urter og ha i en skål sammen med creme fraiche, bland godt og smak til med salt og pepper. 
Du velger selv om du vil bruke tørket persille og dill eller fersk avhengig av det du ha, men det går fint an å bruke begge deler. Ferske urter er selvfølgelig best, men om du ikke har det så skader det ikke å bruke tørkede. Jeg hadde kun fersk persille, så jeg måtte bruke tørket dill.
Dekk så skålen med plastfolie og sett i kjøleskapet så smakene får satt seg.

Skjær så sødme tomater i båter og paprika og rødløk i strimler. Ha så dette i en skål og ha i extra virgin olivenolje og skvis over litt limesaft, smak så til med salt og pepper.


 
Sett så stekeovnen på 200°C varmluft.
Finn så frem et stekebrett og ha på bakepapir eller aluminiumsfolie.
Legg så kyllingen på brettet og stek den midt i ovnen i 15-20 minutter.
Ha så kyllingen over på en tallerken og dra den fra hverandre med to gafler.
Kok så bulgur etter pakkens anvisning med salt.


 
Vask så salatbladene, og tørk de noe.


 
Ha så litt dressing i bunnen av salatbladet og legg over 1 toppet ss bulgur, ha så kyllingen over der igjen og deretter tomat salaten. Ha så på litt mer dressing og dryss over litt cashewnøtter, både hele og knuste.


Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat