Gå til hovedinnhold

Oreo muldvarp kake med jordbær


Nå hadde det gått altfor lenge siden jeg bakte en kake, så da jeg fikk vite at svigermor skulle få besøk så grep jeg sjansen til å bake med en gang!
Denne kaken har jeg faktisk laget før, og det var oppskrift her på bloggen, så hvis du mener at du har sett den før så stemmer nok det.
Da jeg byttet platform i september i fjor var det mange oppskrifter jeg valgte å ikke ta med pga altfor dårlig bildekvalitet.
Så derfor måtte jeg lage denne kaken på nytt, det skader jo ikke fordi denne kaken er ekstremt god! 
En Oreo sjokoladekake med en Oreo mascarpone krem med sjokoladebiter.
Så er det også jordbær i kaken og til pynt.
Poenget med muldvarpkake er at den skal se ut som en haug, så man må grave et hull i kaken og/eller skjære av toppen og strø smulene over kaken. Kremen fordeles også på kaken som en topp.


Ingredienser

Oreo sjokoladekake: 
100g 70% kokesjokolade
1 pk. Oreo
3 egg 
3 ss brunt sukker
50ml nøytral olje 
100ml vann
100g hvetemel
1 ts natron
1 klype salt

Oreo mascarpone krem: 
1 boks mascarpone (250g) 
2 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
1/2 pakke Oreo
1/2 70% kokesjokolade

Du trenger også: 
Jordbær 


Slik gjør du: 

Begynn med å lage kaken.
Sett stekeovnen på 180°C over og undervarme.
Smelt sjokoladen på svak varme i en kjele eller over vannbad og avkjøl.
Ha så Oreo kjeksene i foodprosessoren og kjør til de blir helt pulveriserte.
Ha så egg og sukker i en bolle og pisk til lett og luftig eggedosis, ha så i smeltet sjokolade, olje og Oreo og bland sammen.
Ha så i vann og rør dette inn.
Ha så mel og natron i en skål og sikt dette inn i kakerøren. Bland så godt sammen og hell røren i en smurt form med bakepapir i bunnen. Jeg brukte en 22 diameters form.
Stek så kaken midt i ovnen i 35-40 minutter. Stikk i kaken med en grillpinne for å være sikker, er den ikke gjennomstekt prøv igjen etter 5 minutter. Alle ovner er forskjellige.
Avkjøl så kaken før du har på kremen.


 
Lag så kremen.
Kremen må lages rett før du skal ha den på kaken.
Ha mascarpone, vaniljesukker og kremfløte i en bolle og pisk dette godt, det skal se ut som noe som kan minne om marengs.
Knus så Oreo kjeksene og hakk sjokoladen, vend så dette inn i kremen.


 
Skjær så jordbær i skiver så du har det klart.


 
Skjær så toppen av kaken, og lag en liten grop i kaken.
Ha så halvparten av kremen på kaken og legg jordbærene rundt.
Ha så resten av kremen over jordbærene, det skal være et fjell av krem. Fordel så kremen jevnt og langs sidene av kaken også.
Ha så toppen som du skjærte av i foodprosessoren og kjør til det blir smuler og dekk hele kaken med smulene. Sett så kaken i kjøleskapet i minst 4 timer, men helst natten over.
Pynt med jordbær og Oreo før servering.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

  1. Jeg bare elsker oreo, må prøve denne 😍

    SvarSlett
    Svar
    1. Da er jeg rimelig sikker på at denne kaken faller i smak 👌

      Slett

Legg inn en kommentar

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat