Gå til hovedinnhold

Nacho vegetar form med pico de gallo og guacamole


Jeg fikk plutselig lyst på nachos, siden jeg er utrolig glad i tex mex, så jeg satte i gang med å lage en vegetar form med linser og nachos, jeg måtte bruke Doritos med ost, fordi det var det eneste de hadde på butikken, men det gjorde i grunn ikke meg noe fordi det er de jeg liker best.
Som tilbehør lagde jeg en Pico de Gallo og guacamole. 
Denne oppskriften er vegetarisk, men kan enkelt lages vegansk ved å bytte ut osten med en plantebasert ost.


Ingredienser

Vegetar form: 
1 dl tørre grønne linser 
10 sødmetomater
1 rød chili
1 jalapeno
2 hvitløksfedd
1 ts malt koriander
2 ts malt spisskummen
2 ts paprikapulver 
1 ts tørket oregano
1 ts tørket basilikum
4 dl vann + 2-3 dl til

Pico de gallo: 
8 sødmetomater
2 hvitløksfedd
1 liten rødløk
2 gule mini snack paprika
1 jalapeno
1/2 rød spisspaprika
1 ss olivenolje extra virgin
Limesaft
Salt og pepper

Guacamole: 
2 avokado
1 jalapeno
1 rød chili
2 hvitløksfedd
1 ts spisskummen
1-2 bunter koriander (kan sløyfes)
Limesaft
Salt og pepper

Du trenger også: 
Doritos med ostesmak eller andre nachos
Revet cheddar 


Slik gjør du: 

Begynn med å skylle linsene godt i kaldt vann og sett silen på en skål så vannet får rent av litt.
Fjern så toppen sødmetomatene og ha de i en kjele med kokende vann, vent til skallet sprekker og ha de over i en skål med kaldt vann.
Finhakk så hvitløk, jalapeno og chili og skjær løk i terninger.


 
Fres så løken i en kasserolle på middels sterk varme med litt olje til den blir blank, ha så i chili, jalapeno og hvitløk, rør om, la det frese litt og ha i krydderet. Trekk så kasserollen til side og klem tomatene ut av skallet. Mos så tomatene og sett kasserollen tilbake på platen.
Ha så i 4 dl av vannet og smak til med salt, pepper og lime. Ha så i linsene og la det koke under lokk i ca. 30-40 minutter, følg med underveis og tilsett mer vann hvis det trengs, 1 dl av gangen.


 
I mellomtiden, lag pico de gallo.
Finhakk hvitløk og skjær tomater, løk og paprika i terninger. Ha så alt i en skål eller i en dyp tallerken, bland sammen og tilsett olivenolje, smak så til med lime, salt og pepper.


 
Sett så stekeovnen på 200°C over og undervarme.
Ha så linse fyllet i formen, knus noen nachos og dryss de over fyllet.
Ha så ost over der igjen og sett formen midt i ovnen i ca 10-15 minutter.


 
Lag så guacamolen.
Finhakk hvitløk, jalapeno og chili. Evt. koriander også, jeg pleier å ha det i guacamolen, men denne gangen glemte jeg det og kom ikke på det før det var for sent.
Ha så alt i en foodprosessor sammen med avokado og kjør til det blir guacamole, smak så til med limesaft, salt og pepper.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

  1. Dette kommer til å bli middagen min idag 😍

    SvarSlett
    Svar
    1. Så hyggelig å høre 😊 Håper det faller i smak 👌

      Slett

Legg inn en kommentar

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat