Gå til hovedinnhold

Linse karri med yoghurtbrød


Siden jeg måtte lage noe raskt til middag så ble det en gryterett igjen. Denne gangen en linse karri som da altså består av grønne linser, red split lentils, cherrytomater, paprika, rødløk, hvitløk, rød og grønn chili, sjampinjong og squash.
Jeg lagde også noen yoghurtbrød til med løkpulver, gurkemeie og persille. 
Denne karri gryten er vegansk, men pga yoghurt brødene blir oppskriften vegetarisk da de inneholder yoghurt. Brødene kan selvsagt lages vegansk ved å bytte ut yoghurten med en plantebasert yoghurt.


Ingredienser

Linse karri: 
1 rødløk
2 hvitløksfedd
1 rød chili
1 grønn chili
1/2 spisspaprika
1/2 squash
 2 store sjampinjonger 
8 cherrytomater
1 dl tørre/rå grønne linser 
2 ts karri 
1 ts malt koriander
1 ts malt spisskummen
1 ts gurkemeie
1 ts malt bukkehornkløver 
100ml kokosmelk
300ml vann + 100-200ml til
1 dl tørre/rå røde linser (red split lentils)
1-2 bunter bladpersille
1-2 bunter koriander
Limesaft 
Salt og pepper 

Yoghurtbrød: 
200g hvetemel
1 ts løkpulver
1/2 ts gurkemeie
2 ts tørket persille
1-2 klyper salt
1/2 ts natron
1/2 ts bakepulver 
2 ss nøytral olje
150g Gresk eller Tyrkisk yoghurt

Du trenger også: 
Basmatiris


Slik gjør du: 

Begynn med å finhakke hvitløk, chili og skjær rødløk i terninger. 
Skjær så squash og sjampinjong i større biter og skjær paprika i strimler.
Skjær så cherrytomatene i terninger.
Skyll så de grønne linsene godt i kaldt vann og sett silen på en skål så vannet får rent av litt.
Finhakk så koriander og persille etterhvert.
Skyll så de røde linsene etterhvert, red split lentils må skylles godt i kaldt vann til de slutter å skumme. Sett så silen på en skål så vannet får rent av de.


 
Ha litt olje i en kasserolle og fres løken til den begynner å bli blank, ha så i hvitløk og chili og la det frese under omrøring i et halvt minutt.
Trekk så kasserollen til side og ha i krydder, sett så kasserollen tilbake på platen og bland sammen, ha så i sjampinjong og tomater, rør om og la det frese i et halvt minutt til. Ha så i vann og kokosmelk og smak til med salt, ha så i de grønne linsene når du er fornøyd med smaken. La det putre under lokk i en halvtimes tid og tilsett mer vann når det trengs, 100ml av gangen. 
Når 30 minutter har gått, ha i red split lentils, squash, paprika og finhakket persille og koriander, rør om og la det putre i 10 minutter til.


 
I mellomtiden lag yoghurtbrødene og stek de.
Sett stekepannen på platen og skru platen på middels varme, for å forvarme pannen, ikke tilsett noe form for olje eller fett da brødene skal stekes i en tørr panne.
Bland sammen alt det tørre i en bolle og ha i olje og yoghurt.
Bland så sammen med en gaffel eller skje først og ta over for hånd etterhvert som deigen begynner å samle seg. Kna så deigen til den er jevn.
Del så deigen i fire og form ovale brød ved å trykke de flate med hånden.
Stek så brødene i pannen, du vil se at de hever seg i pannen, de skal ha brune flekker på hver side når de er ferdige.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat