Det var på tide med kylling til middag igjen, så da ble det kylling Tandoori, eller ikke helt, fordi i utgangspunktet trenger man en Tandoor, som er en sylindrisk leirovn. Det har jo ikke jeg, så da gikk jeg heller for den "Norske, lettere varianten", og lagde det mer som en gryterett.
Kyllingen er marinert i yoghurt, garam masala, tandoori masala, spisskummen, malt koriander, chilipulver, salt og kajennepepper.
Sausen består av tomater, rødløk, hvitløk, rød og grønn chili, koriander, kokosmelk, yoghurt og de samme krydderene som ble brukt til marinaden.
Enda en rask og enkel middag som er proppfull av smak og som passer utmerket for de som liker krydret mat.
Ingredienser
Kylling & Marinade:
2 små kyllingfileter (evt. 1 stor)
3 ss Gresk eller Tyrkisk yoghurt
1 ss nøytral olje
1 ts spisskummen
1 ts koriander malt
1 ts chilipulver
1 ts garam masala
3 ts tandoori masala
1 ts tupp kajennepepper
1-2 klyper salt
Tandoori saus:
300g Juanitas cherrytomater
1 rødløk
2 hvitløksfedd
1 rød chili
1 grønn chili
1-2 bunter koriander
2 ts tandoori masala
1 ts garam masala
2 ts spisskummen
1 ts malt koriander
1 ts chilipulver
1 ts tupp kajennepepper
200ml kokosmelk
100ml vann
1 ss Gresk eller Tyrkisk yoghurt
Salt etter smak
Du trenger også:
Basmatiris
Yoghurtbrød (Se oppskrift her)
Cashewnøtter
Slik gjør du:
Begynn med å lage marinaden til kyllingen, bland sammen yoghurt, olje og krydder i en skål.
Skjær så kyllingen i biter, du velger selv om du vil ha store eller små biter. Jeg liker store biter og min samboer liker små biter, så jeg pleier å skjære middels store biter.
Ha så kyllingen i marinaden og bland godt sammen.
Skjær så grønnsakene til sausen.
Fjern toppene av tomatene og ha de i en kjele med kokende vann, vent til skallet sprekker og ha de over i en skål med kaldt vann.
Finhakk rødløk, hvitløk, rød og grønn chili og koriander.
Finn så frem en wokpanne og forstek kyllingen på høy varme.
Ha så kyllingen i en skål eller på en tallerken.
I samme panne, skru ned varmen til middels sterk varme (jeg skrudde ned fra 9-7), fres så løken til den blir blank og ha i hvitløk og chili, la det frese i et halvt minutt under omrøring og trekk pannen til side, ha så i krydder og sett pannen tilbake på platen, la det frese i et halvt minutt til under omrøring og trekk pannen til side igjen, og klem tomatene ut av skallet.
Sett så pannen tilbake på platen og mos tomatene, la det putre i et halvt minutt og ha i kokosmelk, koriander og vann, skru så ned varmen til middels varme (jeg skrudde ned fra 7-5), og ha på lokk, la så sausen putre under lokk, men følg med og rør da kokosmelken bobler en del.
La sausen putre i ca. 20-30 minutter og ha i kyllingen, la det putre i 5 minutter til, rør så inn yoghurt og smak til med salt.
Dryss over cashewnøtter før servering og server med basmatiris og yoghurtbrød.
Risen kokes etter pakkens anvisning, oppskriften på yoghurtbrødene finner du her.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar