Gå til hovedinnhold

Kylling Larb


Jeg ville prøve å lage noe jeg ikke har laget før, så da ble det å lage kylling larb, som da er en Thailandsk salat, for de som ikke visste det.
I utgangspunktet er dette en rett jeg har styrt unna pga av at jeg ikke spiser kjøttdeig. Men det går jo an å gjøre noe med, så jeg tok en kyllingfilet og hev den i foodprosessoren sammen med et egg, så sånn lagde jeg bare min egen kjøttdeig.
I den opprinnelige versjonen av Larb bruker man fish sauce og brunt sukker, men her har jeg byttet det ut med oystersaus og honning.


Ingredienser

Kylling Larb: 
3 ss basmatiris 
1 kyllingfilet (evt. 2 hvis de er veldig små)
1 egg
2 hvitløksfedd 
1 ts paprikapulver
1 ts chilipulver
1/4 ts kajennepepper
2-3 klyper salt 
1 liten rødløk eller sjalottløk
1 rød chili
1 vårløk
2-3 bunter koriander
2 ss soyasaus
2 ss oystersaus
1 ss honning
1/2 lime

Du trenger også: 
Hjertesalat
1 dl basmatiris


Slik gjør du: 

Begynn med å brune risen i en panne på middels varme.
Ha 3 ss ris i en varm tørr panne og brun risen, du må røre underveis så risen blir jevnt brunet, dette tar ca. 5-8 minutter.
Avkjøl så risen noe og ha den i foodprosessoren eller i en morter. Knus så risen til den blir til pulver.


 
Ha så kyllingfilet i en foodprosessor sammen med egg, hvitløk, paprikapulver, kajennepepper, chilipulver og 2-3 klyper salt. Kjør så dette til du får en farse. Det er viktig at egget er med når man bruker kyllingfilet til å lage farse, ellers vil det bli fryktelig tørt. 


 
Finhakk så rødløk/sjalottløk, chili og koriander og skjær vårløken i skrå strimler.


 
Kok så risen etter pakkens anvisning og vask og klargjør hjertesalaten.
Stek så kyllingen i en panne på høy varme, hakk den godt mens du steker den.
Sett så pannen til side og ha i rispulveret, chili, rødløk, vårløk, koriander, honning, soyasaus, oystersaus og lime. Jeg sparte på det grønneste av vårløken, for å bruke det til å drysse over etterpå, hva du ønsker å gjøre er helt opp til deg. Skru så ned varmen på platen til middels og sett pannen tilbake på platen, bland godt sammen og la det frese under omrøring i et lite minutt.
Server med ris i salatbladene. Legg ris i bunnen, så legger du kyllingen over risen. Ca. 1 ss, pass på så det ikke blir for mye fyll da det kan bli utfordrende å spise.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

Legg inn en kommentar

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat