Gå til hovedinnhold

Kikerter i pitabrød med hummus og tzatziki


Jeg fikk lyst på pitabrød samtidig som jeg hadde tatt ut kikerter siden det var lenge siden jeg spiste det sist.
Så da ble det kikerter krydret med spisskummen, malt koriander og røkt paprikapulver i pitabrød.
Jeg fikk også øye på vegansk rømme på butikken, eller en vegansk erstatning til rømme, jeg har lenge lurt på hvordan det faktisk smaker, så jeg bestemte meg for å kjøpe en boks for å prøve det. Det smakte faktisk ikke verst, kanskje ikke som rømme, men mer som en naturell yoghurt, og da passet jo det utmerket til tzatziki.
I tzatzikien har jeg brukt mini agurk, fordi jeg synes at det er bedre enn vanlig agurk.
I tillegg lagde jeg også hummus siden jeg hadde lagt for mye kikerter til bløtlegging.
Så lagde jeg også en salat av diverse rester jeg hadde i kjøleskapet.
Her er alt vegansk, alt fra pitabrødene til dressingen.
Oppskriften gir 8 pitabrød.

Ingredienser

Pitabrød: 
400g hvetemel
1/2 ts bakepulver
2 ts tørrgjær
2-3 klyper salt
3 ss nøytral olje 
210ml lunkent vann

Hummus: 
200g kikerter
2 ss tahini
2 hvitløksfedd 
1 ts malt koriander
2-3 ts malt spisskummen
4-5 ss olivenolje extra virgin 
Sitronsaft
Salt og pepper 

Tzatziki: 
2 mini agurk
2 hvitløksfedd
200g Q planti
1-2 bunter bladpersille (eller 1 ts tørket persille)
1 bunt fersk dill (eller 1 ts tørket dill)
Salt og pepper 

Du trenger også: 
250g kikerter
Krydres med: 
1 ts malt koriander
2 ts malt spisskummen
2 ts røkt paprikapulver
Salt og pepper
Salat:
Hjertesalat
Paprika
Rødløk
Tomater
Agurk
1 ss olivenolje extra virgin
Sitronsaft
Salt og pepper


Slik gjør du: 

Begynn med å bløtlegge kikertene en dag i forveien. Skyll så kikertene godt og kok de, kikertene kokes i 45-60 minutter. Sil så av vannet og fyll nytt vann i kasserollen eller i en skål, legg så kikertene i vannet. De må ligge i vann, ellers så vil de tørke.
Bruker du kikerter i lake kan du hoppe rett til neste steg.


 
Lag så deigen til pitabrødene.
Bland sammen alt det tørre i en bolle og ha i olje og lunkent vann, bland først sammen deigen med en gaffel eller skje og ta over for hånd etterhvert som deigen begynner å samle seg. Kna så deigen til den er jevn og smør bollen med margarin. Dette er for at den ikke skal henge fast i bollen etter at den har hevet.
Dekk så bollen med plastfolie og sett den til heving et lunt sted på kjøkkenbenken.


 
Lag så hummus.
Ha alle ingrediensene i foodprosessoren og kjør til det blir purè. Smak så til med sitronsaft, salt og pepper, og evt. mer spisskummen hvis du er like glad i det som meg.


 
Lag så tzatziki.
Skyll mini agurkene godt og riv de på et rivjern. Ha så agurken på et papir for å klemme ut litt væske. Vil du ha en tykk tzatziki så må du gjøre dette. Men hvis du vil ha en mer rennende tzatziki så trenger du ikke å ha den i papir.
Finhakk så hvitløk og urter hvis du bruker ferske, vær forsiktig med å finhakke dill, da den kun bør finsnittes, ettersom at den vil smake gress om den hakkes for mye. Bruker du tørket dill og persille så trenger du bare å finhakke hvitløk. Jeg hadde ikke fersk dill og persille, så jeg brukte tørket.
Ha så Q planti i en skål og ha i hvitløk, agurk, dill og persille, bland så sammen og smak til med salt og pepper.


 
Sett stekeovnen på 220°C over og undervarme med stekebrettet i.
Kjevle så ut pitabrødene.
Ha litt mel på benken, del deigen i 8 emner, og kjevle ut pitabrødene.
Legg så pitabrødene på bakepapir, 4 på hvert bakepapir da du må steke de i to omganger.
La så pitabrødene etterheve i 10-15 minutter.
Ta så ut det varme stekebrettet fra ovnen og løft bakepapiret med pitabrødene over på brettet, stek så pitabrødene midt i ovnen i 8-10 minutter. De skal blåse seg opp. Avkjøles på rist.


 
Mens pitabrødene etterhever kan du skjære det du skal ha i salaten lage den klar. 
Etterpå mens pitabrødene stekes kan du steke kikertene.
Ha så kikertene i en brødpose og ha i krydder, gni så på posen så kikertene får krydder på seg.
Stek så kikertene i pannen i ca. 10 minutter.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat