Gå til hovedinnhold

Gjær dumplings fylt med vegetardeig med padronpaprika pesto


Jeg fikk lyst på noe fingermat, siden det er det jeg liker best å spise.
Så da ble det å lage gjær dumplings som jeg fylte med vegetardeig. 
Vegetardeigen lagde jeg av aromasopp, grønne linser, og hasselnøtter, så hadde jeg også i chili, hvitløk, rødløk, koriander og persille. Av krydder brukte jeg spisskummen, koriander, paprikapulver og løkpulver.
Jeg lagde også en slags pesto, en vegansk pesto av padronpaprika, grønn chili, hvitløk, koriander og cashewnøtter, jeg hadde også litt i spisskummen og malt koriander.
Denne oppskriften er vegansk.


Ingredienser

Deigen til gjær dumplings:
350g hvetemel
2 ts tørrgjær
1/2 ts bakepulver
1/2 ts natron
1-2 klyper salt
3 ss nøytral olje
170ml lunkent vann

Vegetardeig:
1 dl tørre grønne linser 
300g aromasopp
100g hasselnøtter 
1 ts malt koriander
2 ts malt spisskummen
2 ts paprikapulver
1 ts løkpulver
2-3 klyper salt
1 ts tupp kajennepepper 
1 rødløk
2 hvitløksfedd
1 rød chili
1-2 bunter koriander
1-2 bunter bladpersille 
Salt etter smak

Padronpaprika pesto: 
8 padronpaprika
1 grønn chili
2 hvitløksfedd
1-2 bunter koriander
2 håndfuller cashewnøtter
30ml vann
2 ss Extra virgin olivenolje
1 ts malt spisskummen
1 ts malt koriander
1 ts tupp kajennepepper
Limesaft
Salt


Slik gjør du: 

Begynn med å lage deigen til gjær dumplingsene.
Bland sammen alt det tørre i en bolle og ha i olje og lunkent vann. 
Bland først sammen deigen med en gaffel eller skje og ta over for hånd etterhvert som deigen begynner å samle seg. Kna så deigen til den blir jevn.
Løft så opp deigen og smør bollen med smør eller margarin og legg deigen tilbake. Dette er for at den ikke skal henge fast i bollen etter at den har hevet.
Dekk så bollen med plastfolie og la den heve et lunt sted på kjøkkenbenken til den har hevet til dobbel størrelse.


 
Lag så vegetardeigen.
Begynn med å skulle linsene godt og kok de i en kjele med vann og litt salt. 
Dette tar ca. 30-40 minutter.
I mellomtiden ha sopp og nøtter i foodprosessoren og ha i krydderet, kjør så dette til det blir en slags grov purè.
Finhakk så løk, hvitløk, chili, koriander og bladpersille.
Fres så løken i en panne med litt olje og ha i sopp og nøtte purèen. 
Ha så i linsene og deretter hvitløk, chili, koriander og persille. Mos linsene og stek dette i pannen, det ser kanskje ikke lovende ut først, men etter ca. 10-15 minutter vil det se ut som noe som kan minne om kjøttdeig. Avkjøl så vegetardeigen.


 
Finn så frem et stekebrett og ha på bakepapir.
Del så deigen i 16 emner og form til kuler, og kjevle de flate.
Ha så 1 ss fyll på deigen og lukk dumplingsene, klem ekstra godt i skjøten så de ikke går opp.
Sett så stekeovnen på 200°C over og undervarme.
La så dumplingsene etterheve i 10-15 minutter.
Stek så dumplingsene midt i ovnen i ca. 15 minutter, de skal være gylne i fargen.


 
I mellomtiden lag padronpaprika pestoen.
Grovhakk chili, hvitløk, padronpaprika og koriander og ha i en foodprosessor sammen med resten av ingrediensene unntatt salt og lime. Kjør glatt med foodprosessoren og dytt ned eventuelle rester som samler seg langs sidene. Smak så til med salt og limesaft.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat