Hva med å prøve en aldri så liten vri på det klassiske speilegget?
Cloud cakes er nemlig noe jeg lagde veldig ofte før. Dette passer også utmerket til 17. Mai frokosten.
For de som ikke vet hva cloud cakes er så skal jeg prøve å forklare, selv om det ikke er min sterkeste side.
Cloud cakes lages enkelt ved å skille eggeplommene fra eggehvitene.
Eggehvitene piskes til marengs mens eggeplommene kan krydres og blandes med det du måtte ønske av grønnsaker, eller bare ost og skinke f.eks.
Jeg har krydret eggeplommene med karri og kajennepepper, og så hadde jeg også i grønn chili, hvitløk, paprika og aromasopp.
Grundigere beskrivelse og fremgangsmåte vil du se lenger ned.
Ingredienser
Du trenger:
2 egg
1-2 klyper salt til eggehvitene
Til eggeplommene:
1-2 klyper salt
1 ts tupp kajennepepper
1 ts karri
1 grønn chili
2 hvitløksfedd
1 mini snack paprika
1 liten aromasopp
Slik gjør du:
Skill eggeplommene fra eggehvitene og ha i skåler for seg selv.
Ha så litt salt i eggehvitene.
Finhakk så hvitløk og chili og skjær paprika og aromasopp i terninger.
Bland så inn karri, salt og kajennepepper i eggeplommene og ha i grønnsakene, bland sammen.
Pisk så eggehvitene til marengs. Når du kan snu bollen opp ned over hodet uten at du får en hvit parykk betyr dette at marengsen er ferdig.
Sett så stekeovnen på 180°C varmluft.
Ha så bakepapir på stekebrettet og fordel eggehvitene i tre eller fire, form så noe som ligner på en sky og lag en liten grop i midten.
Fordel så eggeplommene i gropen.
Stek så cloud cakes'ene midt i ovnen i 5-10 minutter avhengig av hvordan du vil ha eggeplommen. For mer rennende eggeplomme er 5 minutter nok, for hardkokt eggeplomme må du ha de i ovnen i 10 minutter.
Dryss så over litt finhakket persille før servering.
Jeg fikk 3 litt større cloud cakes av 2 egg, men vanligvis gir 1 egg to cloud cakes. Det avhenger også av størrelsen på egget.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar