Gå til hovedinnhold

Butter urid dal med yoghurtbrød


Urid dal eller urdbønner som det tydeligvis heter på Norsk er sorte linser som har blitt splittet og flådd. 
Disse linsene er utrolig gode, og smaken kan faktisk minne om potet. 
I motsetning til andre linser må urid dal bløtlegges før de kokes, med mindre du har en trykk koker, da kan du bare hive de oppi den.
Her har jeg laget en saus av cashewnøtter, noe lignende som til butter chicken, så siden dette er en vegetarrett, så passer det jo ikke med kylling, så derfor ble det "Butter urid dal", som jeg serverte med yoghurtbrød og basmatiris.


Ingredienser

Cashew melk:
100g cashewnøtter
200ml vann

Butter urid dal: 
1,5 dl urid dal
1 rød chili
1 grønn chili
2 hvitløksfedd
1 rødløk
1-2 bunter koriander
1 ts malt koriander
2 ts malt spisskummen
1 ts gurkemeie
1 ts bukkehornkløver
1 ts garam masala
1 ts chilipulver 
1/2 ts kardemomme
1 ts tupp kajennepepper 
2 dl vann
Limesaft
Salt og pepper

Yoghurtbrød: 
200g hvetemel
1/2 ts bakepulver
1/2 ts natron
1-2 klyper salt
2 ss nøytral olje
150g yoghurt 

Du trenger også:
Basmatiris


Slik gjør du: 

Begynn med å bløtlegge linsene, skyll linsene godt i kaldt vann først og legg de i en skål med vann. La de ligge i vannet i ca. 1 time. Skyll så linsene igjen, før du koker de.
Kok så linsene, linsene kokes i 30-40 minutter.
Sil så av vannet og skyll linsene atter en gang. Sett så silen på en skål eller evt. på kjelen du kokte de i, og la de stå så vannet får rent av de litt.


 
I mellomtiden, mens linsene koker, lag cashew melken.
Ha cashewnøtter i en foodprosessor og kjør til det blir smuler, ha så i vann og kjør videre til det er godt blandet, det skal se ut som melk.


 
Forbered så resten av ingrediensene.
Finhakk hvitløk, rødløk, rød og grønn chili og koriander.


 
Fres så løken i en panne med litt olje på middels sterk varme.
Når løken begynner å bli blank, ha i hvitløk og chili. La det frese litt og ha i krydder.
Rør om og la det frese litt til under omrøring og ha i linsene.
Rør om og bland godt sammen så linsene blir dekket med krydder.
Hell så i cashew melken og ha i koriander.
Rør om og skru ned varmen til svak varme. Det vil tykne med en gang, når det tykner tilsett vannet og la det putre i 15-20 minutter på svak varme. Smak så til med salt og limesaft.


 
I mellomtiden kok risen etter pakkens anvisning og lag yoghurtbrødene.
Sett så en stekepanne på platen og skru varmen på middels sterk varme, ikke ha olje i pannen da brødene skal stekes i en tørr panne.
Bland sammen alt det tørre i en bolle, ha så i olje og yoghurt og bland sammen med en gaffel eller skje først og ta over for hånd etterhvert som deigen begynner å samle seg.
Kna så deigen til den blir jevn og slipper bollen lett.
Del så deigen i fire emner og form flate ovale brød med hendene.
Stek så yoghurt brødene i pannen, de skal heve i pannen og ha brune flekker på hver side. Avkjøles noe før servering.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat