Det var på tide med kylling til middag igjen, så etter litt fundering på hva jeg skulle lage kom jeg frem til at jeg ville lage "Pineapple Chicken Curry", så da måtte jeg en tur på butikken for å kjøpe chili og ananas. Jeg gikk for hermetisk ananas siden min samboer ikke er så begeistret for ananas da han synes at det fort kan bli altfor søtt, men han kan spise den hermetiske.
Ananas kylling karrien består av ananas og kylling selvfølgelig, og grønn chili, rødløk, hvitløk, squash, paprika og koriander. Og av krydder har jeg brukt karri, chilipulver, kajennepepper, gurkemeie, bukkehornkløver, spisskummen og koriander.
Ananas kylling karrien kan minne litt om Bali kylling gryte for de som har spist det og vet hva det er. Så om du er glad i Bali kylling gryte så kan jeg anbefale denne.
Ingredienser
Kylling marinade:
1 stor kyllingfilet (Evt. 2 små)
1 ss nøytral olje
2 ts karri
1 ts chilipulver
1 ts tupp kajennepepper
Ananas karrisaus:
1 grønn chili
2 hvitløksfedd
1 rødløk
1/2 squash
1/2 spisspaprika
1 ts malt koriander
1 ts malt spisskummen
2 ts karri
1 ts chilipulver
1/2 ts bukkehornkløver
1/2 ts gurkemeie
1 ts tupp kajennepepper
2-3 bunter koriander
1 boks hermetisk ananas
330ml kokosmelk
150ml vann
1-2 ss creme fraiche
Salt etter smak
Du trenger også:
Basmatiris
Slik gjør du:
Begynn med å skjære kyllingen i biter og ha i en skål. Ha så i olje og krydder og bland godt sammen. Dekk så skålen med plastfolie og sett i kjøleskapet, gjerne natten over.
Skjær så grønnsakene så du har alt klart.
Finhakk hvitløk, grønn chili og rødløk.
Skjær så paprika i strimler og squash i større biter.
Hvis du har plass på skjærebrettet kan du finhakke koriander også, jeg gjorde det etterhvert. Ananas kan du også skjære i biter om du har ananasringer. Jeg hadde ananas biter, men valgte likevel å skjære de i to fordi jeg synes at det er altfor store biter. Laken til ananasen kan enten helles i vasken eller brukes i gryten istedenfor vann. Jeg heller den i vasken fordi jeg synes ikke noe særlig om den, synes det smaker en blanding av sukker, vann og metall.
Forstek så kyllingen i en varm panne på full guffe med litt olje, ha så kyllingen over på en tallerken.
I samme panne, skru ned varmen til middels og ha i løk, hvitløk og chili.
Ha så i krydderet og bland sammen.
Ha så i kokosmelk og vann og smak til med litt salt. La det putre på middels varme i 15-20 minutter.
I mellomtiden kan du finhakke koriander og skjære ananasen hvis du ikke har gjort det enda.
Kok så risen etter pakkens anvisning.
Ha så i koriander, ananas, squash og paprika, rør om og la det putre i ca. 2 minutter, ha så i kyllingen og tilsett creme fraiche mot slutten, smak så til med salt.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar