Gå til hovedinnhold

Vegetarlasagne med linser og squash


Jeg fikk lyst på lasagne, så da satte jeg igang med å lage det. Siden jeg ikke hadde så mye tid så ble det squash istedenfor lasagne plater, men det funker for all del det også. Noe som også gjør lasagnen egnet for veganere. Her har jeg brukt mozzarella, så denne lasagnen forblir vegetarisk, men om en bytter ut osten med en plantebasert en, så blir den vegansk.
Lasagne fyllet består av linser, sødmetomater, gulrot, pastinakk, løk, hvitløk, aromasopp, paprika og stangselleri, så hadde jeg også i litt tørket oregano og basilikum, og frisk bladpersille.
Dette ble utrolig godt! Jeg savner ikke kjøttdeigen i det hele tatt, linsene har definitivt blitt min nye kjøttdeig erstatning! 


Ingredienser 

Linse lasagne fyll: 
350g sødmetomater
1 stangselleri
2 hvitløksfedd
1 gul løk
1 gulrot
1 pastinakk
1/2 spisspaprika
2 aromasopp
1,5 dl tørre/rå grønne linser 
1 ts tørket oregano
1 ts tørket basilikum
2-3 bunter bladpersille
6 dl vann 
Sitronsaft 
Salt og pepper

Du trenger også: 
3/4 squash (lasagne plater)
Revet mozzarella
Finhakket persille


Slik gjør du: 

Begynn med å skjære toppen av tomatene og ha i en kjele med kokende vann, vent til skallet sprekker og ha de over i en skål med kaldt vann.
Finhakk så løk og hvitløk og skjær stangselleri, paprika og sopp i terninger.
Riv så gulrot og pastinakk på et rivjern.
Finhakk så persille, jeg hadde ikke plass på brettet, så måtte gjøre det etterhvert.
Skyll så linsene godt i kaldt vann og sett silen på en skål så vannet får rent av litt.


 
Ha så olje i en kasserolle og fres løken på middels sterk varme til den begynner å bli blank. Ha så i hvitløk og stangselleri og la det frese i et halvt minutt under omrøring.
Ha så i sopp, paprika, gulrot og pastinakk og la det frese under omrøring til soppen har krympet. 
Trekk så kasserollen til side og klem tomatene ut av skallet , ha så i tørket oregano og basilikum og mos tomatene. Sett så kasserollen tilbake på platen og tilsett 4 dl av vannet, smak så til med sitronsaft, salt og pepper, og ha i linsene når du er fornøyd med smaken. 
Har du ikke finhakket bladpersillen enda kan du gjøre det nå og hive den oppi.
Ha så på lokket, og la det putre under lokk til linsene er gjennomkokt. Dette tar alt fra 30-40 minutter. Følg med og se og ha i resten av vannet når nesten all væsken har fordampet, etter ca 20-25 minutter. La det putre videre til væsken har fordampet igjen, nå skal linsene være gjennomkokte. Er de fortsatt rå må du tilsette litt mer vann og ha på lokket igjen, så lar du de putre til væsken har fordampet.


 
I mellomtiden kan du forberede squashen.
Skrell squashen, du kan beholde skallet på om du ønsker det, men jeg foretrekker å skrelle den da jeg synes at skallet smaker ganske så beskt.
Skjær så squashen i tynne skiver med et mandolinjern og legg squash skivene på en papirbit, ha så salt på begge sider og legg en til papirbit over. Det er veldig viktig at du gjør dette fordi squash inneholder en del væske, og da risikerer du å få suppe. Har gjort det før, og det ble ikke et bra resultat i det hele tatt, så det anbefales ikke!
La så squashen ligge og tørke til du skal begynne å bygge opp lasagnen.


 
Sett så stekeovnen på 200°C over og undervarme.
Begynn å bygge opp lasagnen.
Ha fyll i bunnen, og ha over squash skivene, ha så fyll over der igjen og legg på resten av squash skivene, fordel så resten av fyllet over der igjen og dryss over osten.
Stek så lasagnen midt i ovnen i ca. 20 minutter. Osten skal være gyllen.
Dryss så over litt finhakket persille før servering.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat