Jeg fikk plutselig lyst på guacamole, og var først ikke helt sikker på hva jeg skulle lage til guacamolen.
Men siden jeg måtte bruke det jeg hadde så ble valget ganske enkelt, så da ble det taco, siden taco og guacamole hører sammen.
Fyllet består av linser, aromasopp, cashewnøtter, rødløk, hvitløk og chili.
Av krydder har jeg brukt taco krydder, spisskummen, chilipulver og tørket oregano og persille. Jeg brukte også frisk koriander.
Når det kom til guacamolen så hadde jeg ikke mer koriander, så den ble uten, men det funker det også.
Tortillalefsene lagde jeg også selv, jeg legger ved oppskriften på de, men du står helt fritt om du vil kjøpe eller prøve å lage de selv.
Denne oppskriften er kun laget med plantebaserte ingredienser, og er derfor vegansk.
Ingredienser
Tortillalefser:
250g hvetemel
1 klype salt
1/2 ts bakepulver
2 ss nøytral olje
175ml vann
Vegetar taco fyll:
1 dl rå grønne linser
1 rødløk
1 rød chili
2 hvitløksfedd
5 aromasopp
55g cashewnøtter
1-2 ss tacokrydder
1 ts spisskummen
1 ts chilipulver
1 ts tørket oregano
1 ts tørket persille
1-2 bunter frisk koriander
Guacamole:
1 rød chili
2 hvitløksfedd
2 avokado
1 ts spisskummen
Limesaft
Salt og pepper
Slik gjør du:
Begynn med å lage deigen til tortillalefsene. Bruker du ferdige, hopp rett til neste steg.
Bland sammen mel, salt og bakepulver i en bolle og tilsett olje og vann, rør først sammen med en gaffel eller skje og ta over for hånd etterhvert som deigen begynner å samle seg, kna så deigen til den er jevn. Dekk så bollen med plastfolie og la deigen hvile på benken i minst en halvtime.
Skyll så linsene godt og kok de i en kjele med litt salt.
Når linsene er gjennomkokt, etter ca. en halv time, sil av vannet og la de ligge i silen. Sett silen oppå en skål så vannet får rent av de litt.
Kjevle så ut lefsene. Igjen, bruker du ferdige, kan du se bort ifra dette steget og hoppe rett til neste.
Ha litt mel på en lang bakepapir bit på en bakematte og del deigen i 8 emner.
Sett så pannen på platen og skru den på middels varme så pannen er varm, ikke tilsett olje da lefsene skal stekes i en tørr panne.
Form så til boller og kjevle ut lefsene så tynne at du kan se igjennom de.
Legg så lefsene på bakepapiret med mellomrom mellom alle lefsene, ikke legg de oppå hverandre, men vedsidenav hverandre.
Når du har kjevlet ut alle lefsene klipper du bakepapiret (Se bilde).
Når du skal steke lefsene så klasker du de ned i pannen med bakepapiret opp, og fjerner bakepapiret når du ser at den begynner å bli gjennomstekt. Dette er for å unngå at lefsene blir ødelagt når du skal steke de da de henger veldig godt i papiret, da slipper du også å bruke så mye mel, og unngår at lefsene blir veldig melete.
Snu så lefsen når du ser at den begynner å blåse seg opp. De skal ha brune flekker på hver side når de er ferdige.
Legg så de ferdig stekte lefsene oppå hverandre og pakk de inn i aluminiumsfolie. Når alle er ferdig stekte må du lukke aluminiumsfolien godt så de ikke får noe luft, ellers vil de bli seige.
Lag så fyllet.
Finhakk hvitløk og chili og skjær løk og aromasopp i terninger.
Ha så cashewnøttene i en brødpose og knus de med en kjevle. De skal bare grov knuses, ikke pulveriseres.
Fres så løken i en panne med litt olje på middels sterk varme til den blir blank, ha så i chili, hvitløk og sopp. La det frese i et par minutter og ha i krydderet, rør om.
Ha så i linsene og de knuste cashewnøttene. Rør om og la det frese litt til, skru så ned varmen til middels.
Finhakk så koriander og ha i pannen sammen med tørket oregano og persille. Har du fersk persille og oregano, bruk heller det istedenfor.
La det frese til det ser ut som noe som kan minne om kjøttdeig.
Lag så guacamole til slutt.
Grovhakk chili og hvitløk og ha i en mikse kopp for stavmikser sammen med avokado, spisskummen, limesaft og litt salt og pepper. Kjør så glatt med stavmikser og smak til med salt og pepper og evt. mer lime.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar