Jeg er ihvertfall utrolig glad i tex mex og lager sånne sauser veldig ofte, her har jeg laget en tomatbasert saus med chili, jalapeno og hvitløk. Av krydder har jeg brukt tacokrydder, spisskummen, koriander, chilipulver, røkt paprikapulver og tørket oregano.
Sausen er kun laget med plantebaserte ingredienser og er derfor egnet for veganere.
Ingredienser
Du trenger:
175g Piccolo tomater
1 rød chili
1 jalapeno
2-3 hvitløksfedd (avhengig av str.)
1 ts koriander malt
2 ts spisskummen
1 ts chilipulver
2 ts tacokrydder
2-3 ts røkt paprikapulver (etter smak)
1 ts tupp kajennepepper
50ml vann
Limesaft
Salt etter smak
Slik gjør du:
Skjær toppene av tomatene og ha de i en kjele med kokende vann, vent til skallet sprekker og ha de over i en skål med kaldt vann.
Finhakk så hvitløk, jalapeno og chili.
Klem så tomatene ut av skallet rett oppi kjelen og ha i hvitløk, jalapeno, chili og krydderet inkl. kajennepepper.
Mos så tomatene og bland godt sammen, tilsett så vann når du har most tomatene godt. La så sausen putre på middels varme i 10-15 minutter og smak til med lime og salt, og evt. mer røkt paprikapulver hvis du ønsker det.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar