Gå til hovedinnhold

Stekte risnudler med østerssopp


Risnudler er utrolig godt! Og i tillegg så går det jo så raskt å tilberede det.
Her har jeg laget stekte risnudler med østerssopp, aromasopp, gulrot, pastinakk, chili, hvitløk, løk, vårløk og ingefær.
Jeg lagde også en saus på sparket som grønnsakene fikk koke inn i først av soyasaus, ananasjuice, sesamolje, riseddik, peanøttsmør og honning.
Alt i alt så synes jeg at dette ble en ganske så god middag, og ikke minst en rask en.
Denne oppskriften er vegansk.


Ingredienser

Du trenger: 
1 gul løk
2 hvitløksfedd
1 rød chili
1 gulrot
1 pastinakk
4 aromasopp
8 østerssopp
2 vårløk
150ml ananasjuice
4 ss soyasaus (mindre salt, grønn kikkoman)
1 ss sesamolje
1 ss riseddik
1 ss honning
1 ss peanøttsmør
2-3 bunter bladpersille 
3 blokker risnudler
Limesaft
Salt og pepper


Slik gjør du: 

Begynn med å skjære alle grønnsakene.
Finhakk løk, hvitløk og chili.
Skjær så gulrot og pastinakk i staver og skjær aroma- og østerssopp i større biter.
Skjær så vårløken på skrått, og finhakk persille. Jeg måtte gjøre dette etterhvert siden jeg ikke hadde plass på brettet som du sikkert kan se på bildet under.
Bland så sammen ananasjuice, soyasaus, sesamolje og riseddik i en kopp eller i et målebeger.


 
Kok så opp vann i en kjele for risnudlene. Ha olje og salt i vannet og vent til vannet fosskoker, når vannet fosskoker trekker du kjelen vekk fra platen og har i risnudlene. Risnudlene skal ikke kokes, kun bløtlegges. Oljen er med på at de ikke skal klemstre seg sammen. Risnudlene bløtlegges i 4-5 minutter. Når risnudlene er ferdig bløtlagte, heller du av vannet.
Ha så litt olje i en wokpanne og fres løken til den begynner å bli blank. Ha så i hvitløk og chili og riv ingefæren over pannen med et rivjern. La det frese i et halvt minutt under omrøring og ha i sopp, gulrøtter og pastinakk, la det frese i et par minutter under delvis omrøring og tilsett ananas, sesam og soya blandingen, finhakket persille og halvparten av vårløken.
Dytt så grønnsakene til side og ha i peanøttsmøret, rør peanøttsmøret litt inn før du blander alt sammen for å unngå klumper. Ha så i honning og la det putre i 5-10 minutter. Smak så til med limesaft, salt og pepper, og evt. mer honning hvis du vil ha sausen noe søtere.
Ha så i risnudlene mot slutten og bland alt godt sammen i pannen, det er lettest å blande med en grill klype eller pølseklype.
Dryss over vårløk, persille og sorte og hvite sesamfrø før servering.


Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat