Det var på tide med litt fisk til middag, så da ble det så raskt og enkelt som ørret spyd med agurk og avokado salat.
Ørreten er marinert med soyasaus, sesamolje, spisskummen og røkt paprikapulver.
For å få litt grill preg på ørreten, så stekte jeg den i grillpannen.
Salaten består av agurk, avokado, hvitløk, grønn chili og cashewnøtter.
Dette er en utrolig rask og enkel middag, som smaker utrolig godt.
Ingredienser
Marinade:
1 ss soyasaus
1 ss sesamolje
1 ss røkt paprikapulver
1 ts spisskummen
Salt og pepper
Agurk og avokado salat:
1/2 agurk
2 hvitløksfedd
1 grønn chili
2 avokado
1 håndfull eller to knuste cashewnøtter
Limesaft
Salt og pepper
Du trenger også:
Basmatiris
Sorte og hvite sesamfrø
Slik gjør du:
Begynn med å lage marinaden til ørreten og pensle ørreten med marinaden.
Du velger selv om du vil skjære den i biter og tre den inn på grillspyd eller om du vil ha den som den er. Her ble det en av hver siden jeg ville ha grillspyd og samboeren min ville ha en hel filet.
La så ørreten ligge litt i marinaden.
Skjær så agurk i terninger og finhakk hvitløk og grønn chili så du har det klart. Vent med avokadoen. Avokadoen skjæres helt mot slutten, skvis så over lime og smak så til med salt og pepper.
Knus så cashewnøttene og dryss over salaten.
Kok så vannet til risen og kok risen etter pakkens anvisning, stek så ørreten i en varm grillpanne uten å tilsette olje.
Stek så ørreten til den har fått grillmønster på begge sider.
Server med salat, ris og dryss over sorte og hvite sesamfrø før servering.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar