Gå til hovedinnhold

Rice noodles and curry


Siden det er påske uke tenkte jeg å lage en gul rett til anledningen.
Navnet er inspirert av "Rice and curry" som opprinnelig stammer fra Sri Lanka.
Siden jeg har brukt risnudler istedenfor ris, så ble det jo naturlig å kalle retten for Rice noodles and curry.
Samtidig måtte jeg bruke opp det jeg hadde i kjøleskapet, så da ble det å bruke egg som jeg krydret med karri. Av grønnsaker brukte jeg rød chili, hvitløk, ingefær, gulrot, vårløk og rødløk.
Nudlene har jeg farget naturlig med gurkemeie.
Dette er en utrolig rask og enkel middag som passer perfekt for travle dager, når du må bruke opp rester, eller bare når du vil ha noe raskt og godt til middag.
Oppskriften er ikke vegansk, men kan lett lages vegansk ved å bytte ut eggene med f.eks tofu eller vegansk egge erstatning.


Ingredienser

Rice noodles and curry: 
5 egg (+ 1 ss karri, 1 ts tørket persille og salt og pepper)
1 rød chili
2 hvitløksfedd
2 vårløk
1 rødløk
1 gulrot
5g ingefær
1 ss karri
2 ss soyasaus
1 ss riseddik
1 dl vann 
3 blokker risnudler (+ 1 ss olje og 1 ts gurkemeie)
1-2 bunter koriander


Slik gjør du: 

Begynn med å forberede alle grønnsakene og eggene.
Knekk eggene i en skål og ha i karri, salt og pepper, pisk lett med en gaffel så det blander seg.
Finhakk så hvitløk og chili.
Finhakk så stilken til vårløken og skjær det grønneste i skrå skiver.
Skjær så løk og gulrot i strimler.
Ingefær rives med rivjern rett oppi pannen.
Du kan også finhakke koriander hvis du har plass på skjære brettet, jeg hadde ikke plass så jeg måtte gjøre det etterpå.


 
Ha så olje, vann, salt og gurkemeie i en kasserolle og vent til vannet fosskoker. Trekk så kasserollen til side og ha i risnudlene. Risnudlene skal ikke koke, bare bløtlegges i varmt vann. La de ligge i vannet i 4-5 minutter. Sil så av vannet.
I mellomtiden så olje i en panne og fres stilken til vårløken, hvitløk og chili, riv så ingefær med rivjern rett over pannen. La det frese og ha i riseddik, soyasaus, karri og vann. Rør om og la det putre til væsken nesten har fordampet. Ha så i koriander og rør om, ha så i løk og gulrot, rør om og la det frese i et halvt minutt.
Dytt så alt i pannen til side og ha i eggene.
Rør i eggene så det blir en type eggerøre, når det begynner å se ut som eggerøre blander du alt sammen, hakk så eggene noe og ha i risnudlene og det grønneste på vårløken.
La det frese litt under omrøring.
Dryss så over sorte og hvite sesamfrø før servering.


Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat