Gå til hovedinnhold

Pulled chicken wraps


Kylling wraps er utrolig godt, og er perfekt til flere anledninger, enten til middag, frokost, kvelds eller i matpakken.
Her har jeg laget yoghurt wraps med hvitløk, koriander og gurkemeie, gurkemeie egentlig mest for å få farge på wrapsene.
Kyllingen er marinert i malt koriander, spisskummen, gurkemeie og chilipulver.
Jeg lagde også en enkel hvitløksdressing av det som var igjen av yoghurten som jeg blandet med creme fraiche.
Som tilbehør ble det salat, paprika, rødløk, grønn chili, tomater, koriander og cashewnøtter.
Oppskriften gir 4 wraps, skal du lage til flere må du doble oppskriften når du skal lage lefsene og ta ut en kyllingfilet til.


Ingredienser

Kylling & Marinade: 
1 kyllingfilet 
2 ss nøytral olje
1 ss koriander malt
1/2 ts gurkemeie
1 ts spisskummen
1 ts chilipulver
1 ts hvitløkspulver
1 ts tupp kajennepepper
Salt etter smak

Yoghurt lefser med hvitløk og koriander: 
2-3 hvitløksfedd (avhengig av str.)
2-3 bunter frisk koriander 
1 ts hvitløkspulver
1 ts malt koriander
1/2 ts gurkemeie 
150g hvetemel
1/2 ts bakepulver
1-2 klyper salt
2 ss nøytral olje
100g Gresk eller Tyrkisk yoghurt

Hvitløksdressing: 
2 ss Gresk eller Tyrkisk yoghurt
2 ss creme fraiche
2 hvitløksfedd
1-2 ts tørket dill
1 ts hvitløkspulver
Salt og pepper

Du trenger også: 
Crispsalat 
Paprika
Grønn chili
Tomater
Rødløk
Cashewnøtter


Slik gjør du: 

Begynn med å lage marinaden til kyllingen. 
Fjern så brusk og sener fra kyllingen og dekk fileten med marinade. 
Dekk så skålen med plastfolie eller bruk en boks med lokk. Sett så kyllingen i kjøleskapet så smakene får satt seg, gjerne natten over.


 
Lag så deigen til yoghurt wrapsene.
Finhakk hvitløk og koriander og ha i en bolle sammen med mel, salt, bakepulver, malt koriander, gurkemeie og hvitløkspulver, bland så dette godt sammen og ha i olje og yoghurt.
Rør først sammen deigen med en gaffel eller skje og ta over for hånd etterhvert som deigen begynner å samle seg.
Dekk så bollen med plastfolie og la deigen hvile på benken i en halvtimes tid.


 
Kjevle så ut og stek lefsene.
Del deigen i 4 emner og kjevle ut tynne lefser. Løft opp og vend på lefsen mens du kjevler ut for å få de så runde som mulig. Bruk litt mel når det trengs, men ikke for mye.
Stek så lefsene i en varm tørr panne.
De skal ha blåse seg opp og få brune flekker på hver side.
Pakk så de ferdige lefsene godt inn i aluminiumsfolie, pass på at de ikke får luft da de vil ble seige.


 
Sett så stekeovnen på 200°C varmluft og ha et bakepapir på stekebrettet.
Stek så kyllingen midt i ovnen i ca. 15 minutter og avkjøl.
Ha så kyllingen over på en tallerken og riv den fra hverandre med to gafler.


 
Lag så hvitløksdressing.
Finhakk hvitløk og ha i en skål sammen med resten av ingrediensene, bland sammen og smak til med salt og pepper.
Skjær så salaten og resten av tilbehøret og legg det på en tallerken.


Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat